Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus38830.10.20233

5695-2023 (01 01 00)

Virkojen muuttaminen työsopimussuhteisiksi toimiksi

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään yhteensä 137 viran muuttamista työsopimussuhteisiksi toimiksi.

Kh § 388

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 25.10.2023:

Kuntalain mukaan tehtävää, jossa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa. Kun virka, jossa ei käytetä julkista valtaa, tulee avoimeksi, se lakkautetaan.

Virkoja, joissa ei käytetä julkista valtaa, on Turussa muutettu työsopimussuhteisiksi toimiksi lähinnä virkojen tullessa avoimeksi. Järjestely on toteutettu Turussa siten, että erillisellä päätöksellä on perustettu virkoja vastaavat kuukausipalkkaiset työsopimussuhteiset toimet, minkä jälkeen toimia vastaavat virat on lakkautettu. Vuonna 2014 toteutettiin laajempi muutosprosessi, jolloin toimialoilta saatujen tietojen perusteella muutettiin yli tuhat sellaista virkaa, joissa ei käytetä julkista valtaa, työsopimussuhteisiksi toimiksi.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksikkö on tämän syksyn aikana pyytänyt palvelukokonaisuuksilta selvitystä niistä palvelukokonaisuuksien viroista, joissa ei käytetä julkista valtaa ja jotka voidaan muuttaa työsopimussuhteisiksi toimiksi. Saatujen selvitysten perusteella palvelukokonaisuuksissa on yhteensä 137 sellaista virkaa, joiden tehtäviin ei sisälly julkisen vallan käyttöä. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksikkö esittää po. virkojen muuttamista työsopimussuhteisiksi toimiksi.

Ne virat, joissa ei käytetä julkista valtaa, muutetaan kaupunginhallituksen päätöksellä työsopimussuhteisiksi toimiksi. Niiden viranhaltijoiden, joiden virkasuhde muutetaan työsuhteeksi, palvelussuhteen ehdot eivät muutu. Jokaiselle tullaan toimittamaan työsopimuslain 2 luvun 4 §:n mukainen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista. Asia on käsitelty henkilöstön edustajien kanssa yhteistoimintalain edellyttämällä tavalla (yhteistyötoimikunta 29.8.2023 § 37).

​Hallintosäännön 89 §:n mukaan sama viranomainen, joka päättää viran perustamisesta, päättää virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi, ellei se ole siirtänyt päätösvaltaa asiassa muulle toimielimelle tai viranhaltijalle.

Liite 1Luettelo viroista, jotka muutetaan työsopimussuhteisiksi toimiksi

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​Kaupunginhallitus päättää, että liitteessä 1 luetellut virat muutetaan vastaaviksi työsopimussuhteisiksi toimiksi 1.12.2023 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedElinvoiman palvelukokonaisuus
tiedKasvatus ja opetus
tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedKulttuurin palvelukokonaisuus


Liitteet:

Kh § 388
Liite 1:Luettelo viroista, jotka muutetaan työsopimussuhteisiksi toimiksi