Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintajohtaja4218.10.2023 

1152-2023 (02 08 00)

Hankintaoikaisu liittyen kuntosalivälineiden -hankintaan

 

Konsernihallinnon hankintapalvelut, projektipäällikkö Tapani Järvinen:

 

Asian tausta

 

Turun kaupungin hankintapalveluiden hankintajohtaja on päättänyt 5.10.2023 § 38 valita kuntosalivälineiden toimittajaksi Fysioline Oy:n.

 

Hankintapäätöksen tekemisen jälkeen on havaittu virhe tarjousvertailun hinnassa, minkä takia hankintayksikkö on ottanut omasta aloitteestaan käsiteltäväksi hankintaoikaisun.   

 

Hankintaoikaisu perusteluineen

 

Sovellettavat oikeusohjeet

 

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 3 §:n 1 momentin mukaan hankintayksikön on kohdeltava hankintamenettelyn osallistujia ja muita toimittajia tasapuolisesti ja syrjimättömästi sekä toimittava avoimesti ja suhteellisuuden vaatimukset huomioon ottaen.

  

Hankintalain 132 §:n 1 momentin mukaan hankintayksikkö voi itse poistaa virheellisen päätöksensä tai peruuttaa muun hankintamenettelyssä tehdyn ratkaisun, jolla on oikeudellisia vaikutuksia ehdokkaiden tai tarjoajien asemaan, ja ratkaista asian uudelleen (hankintaoikaisu), jos päätös tai muu hankintamenettelyssä tehty ratkaisu perustuu lain soveltamisessa tapahtuneeseen virheeseen tai jos asiaan on tullut sellaista uutta tietoa, joka voi vaikuttaa päätökseen, ratkaisuun tai hankintasopimuksen tekemisen edellytyksiin.

 

Asian arviointi

Tarjouspyynnössä tarjoajan on tullut täyttää hintaliite ja ilmoittaa hintaliitteeseen tiettyyn soluun muodostunut tarjousten vertailuun käytettävä kokonaishinta Tarjouspalvelussa tarjousta antaessa sille varattuun kohtaan (tarjouspyyntölomakkeen sivu 15 ” Tarjoaja merkkaa hintaliitteestä vertailuun käytettävän kokonaishinnan tähän. Kokonaishinta lasketaan automaattisesti soluun I68”).

Tarjoaja on merkannut kokonaishinnaksi 31 828,10 €. Hintaliitteelle soluun I68 laskettu kokonaishinta on 54 178,705 €.

 

Virheen vuoksi tarjousten vertailu on tehty uudestaan ja kilpailutuksen lopputulos vaihtuu. Korjatun vertailun myötä kokonaistaloudellisesti edullisemman tarjouksen on antanut Kerko Group Oy.

 

Korjattu tarjousten vertailu:

Tarjoaja

Vertailussa käytetty kokonaishinta 

Sija 

Kerko Group Oy

36 488

1.

Slingshot Oy

48 442

2.

Fysioline Oy

54 178,705

3.

Omasali Oy

54 596

4.

 

 

 

 

 

 

 

Hankintaoikaisun vireilletulosta on ilmoitettu asianosaisia tarjoajia ja annettu heille mahdollisuus antaa lausunto hankintaoikaisun johdosta. Asianosaiset tarjoajat eivät jättäneet asiassa lausuntoja.

 

Toimivalta

Hallintosäännön 73 §:n mukaan hankintayksikön aloitteesta tehtävästä hankintaoikaisusta päättää sama taho, joka on tehnyt hankintapäätöksen.

Hankintajohtaja Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          ​​Päätän edellä esitetyin perustein, että hankintajohtajan hankintapäätöstä 5.10.2023 § 38 oikaistaan siten, että kuntosalivälineiden toimittajaksi valitaan Kerko Group Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

​Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintajohtaja

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

 

Lisätiedot: projektipäällikkö Tapani Järvinen, p. 044 907 5896   

 

Jakelu

aoMuut tarjoajat
tiedKaupunginhallitus