Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintajohtaja3805.10.2023 

1152-2023 (02 08 00)

Kuntosalivälineiden ja huoltopalvelun hankinta 30.9.2025 päättyvälle sopimuskaudelle

Hankintapalvelut, projektipäällikkö Tapani Järvinen:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Turun kaupungille hankittavista kuntosalivälineistä ja kuntosalivälineiden huoltopalveluista ajalle 1.10.2023(tavoite)-30.9.2025 jonka jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin enintään kahdella (2) vuodella, ajalle 1.10.2025-30.9.2027.

 

Hankinnassa on kysymys palveluhankinnasta, joka ylittää julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) EU-kynnysarvot (EU-hankinta).

 

Hankintaa koskeva EU-hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa 30.8.2023 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi, EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED) -tietokannassa. Tarjouspyyntö liitteineen lähetettiin julkaistavaksi samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

 

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin 21.9.2023 ja samana päivänä lähetettiin julkaistavaksi korjausilmoitus hankinnasta.

 

Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä kuvattiin tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä hankinnan kohde ja tuotteille sekä palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset. Lisäksi tarjouspyynnössä kuvattiin pisteytettävät laatuvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä ja että tarjoukset hyväksytään osakokonaisuuksittain.

 

Hankinta on jaettu kahteen osakokonaisuuteen:

1. kuntosalivälineet

2. kuntosalivälineiden huoltopalvelu

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään osakokonaisuuksittain puitesopimus yhden toimittajan/palveluntuottajan kanssa.

 

Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on kahden viimeisen vuoden keskiarvon mukaan laskettuna arviolta kuntosalivälineiden osalta noin 50 000 € / vuosi ja huoltopalvelun osalta n. 12 000 € / vuosi. Varsinkin laitteiston osalta hankintatarve vaihtelee paljon. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Sopimuksen pääasiallinen käyttäjä on Liikunnan palvelukokonaisuuden Liikuntapalvelukeskus.

 

Kuntosalivälineiden osalta hankinta koskee pääosin täydennystilauksia. Tilaaja varaa mahdollisuuden kilpailuttaa suuremmat laitekokonaisuudet erikseen.

 

Huoltopalvelun osalta hankinta sisältää erillisestä tilauksesta suoritettavat kuntosalilaitteiden huollot sekä määräaikaishuollot tilaajan kohteissa.

 

Määräaikaan 4.10.2023 klo 11.00 mennessä saatiin kuntosalivälineisiin 4 tarjousta ja huoltopalveluun 2 tarjousta.

 

Tarjouksen kuntosalivälineistä jättivät Fysioline Oy, Kerko Group Oy, Omasali Oy ja Slingshot Oy.

 

Tarjouksen huoltopalvelusta jättivät Finnrowing Oy ja Omasali Oy.

 

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

 

Kaikkien tarjoajien todettiin täyttävän asetetut soveltuvuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

 

Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin siten että osakokonaisuuksittain hinnaltaan halvin tarjous valitaan. Tuotteiden ja palvelun laatu on varmistettu tarjouspyynnössä ja sen liitteissä esitetyissä vähimmäisehdoissa.

 

Tarjousten vertailu esitetään erillisellä liitteellä.

 

Liite 1   Tarjousten vertailutaulukko

 

Parhaat kokonaispisteet tarjousten vertailussa sai kuntosalivälineiden osalta Fysioline Oy ja huoltopalvelun osalta Finnrowing Oy.

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 79 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä. Kaupunginhallitus on päätöksellään 5.6.2023 § 215 päättänyt muuttaa hankintapäällikön tehtävänimikkeen hankintajohtajaksi.

 

Hankintajohtaja Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

PäätösPäätän edellä esitetyin perustein, että 30.9.2025 päättyvälle sopimuskaudelle kuntosalivälineiden toimittajaksi valitaan Fysioline Oy ja kuntosalivälineiden huollon palveluntuottajaksi valitaan Finnrowing Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintajohtaja

 

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

 

Lisätiedot: projektipäällikkö Tapani Järvinen p. 044 907 5896

Liite 1 Tarjousten vertailutaulukko

Jakelu

aoMuut tarjoajat
tiedKaupunginhallitus