Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35302.10.20233

6612-2023 (01 01 00, 01 02 00)

Konsernihallinnon johtavan kaupunginlakimiehen viran (vak. nro 000122) tehtävänimikkeen, kelpoisuusvaatimuksen ja tehtäväkohtaisen palkan muuttaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että konsernihallinnon johtavan kaupunginlakimiehen viran (vak. nro 000122) tehtävänimike, kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka muutetaan 23.09.2023 lukien.

Kh § 353

Hallintojohtaja Jukka Varonen ja henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 22.9.2023:

Konsernihallinnon yhteisissä palveluissa on lakipalveluiden vastuualue. Lakipalvelut huolehtii Turun kaupunkikonsernin oikeudellisesta edunvalvonnasta, antaa Turun kaupunkikonsernille oikeudellista asiantuntijapalvelua, neuvoo sopimusneuvotteluissa, sopimusten laatimisessa ja muussa sopimushallinnassa, laatii oikeudellisia selvityksiä ja lausuntoja, hoitaa muutoksenhakuasioita ja oikeudenkäyntejä, osallistuu hankkeisiin ja työryhmiin sekä tukee päätöksenteon valmistelua ja täytäntöönpanoa.

Kansliapäällikön 5.6.2023 § 178 tekemän konsernihallinnon hallinnon järjestämistä koskevan päätöksen mukaan lakipalveluiden vastuualuetta johtaa johtava kaupunginlakimies. Ko. viranhaltijalle voidaan osoittaa tehtäviä, joissa käytetään julkista valtaa taikka antaa toimivaltaa hallintosäännössä.

Johtavan kaupunginlakimiehen viran tehtävänimikettä esitetään muutettavaksi vastaamaan paremmin tehtävän sisältöä, laajuutta sekä tehtävään liittyvää vastuuta huomioiden lisäksi tehtävänimikkeen sukupuolineutraalius siten, että tehtävänimikkeeksi muutetaan lakiasiainjohtaja. Lisäksi viran kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka on tarkoituksenmukaista tarkistaa.

Johtavan kaupunginlakimiehen viran kelpoisuusvaatimuksena on tuomarin virkaan vaadittava tutkinto, käytännön kokemusta tuomarin tehtävissä ja muissa lakiasioiden hoitamisessa sekä kunnallishallinnon ja sopimusoikeuden tuntemusta. Kelpoisuusvaatimus on tarkoituksenmukaista päivittää yleisempään muotoon sisältäen jatkossa vain koulutusvaatimuksen. Ko. virassa voidaan katsoa edellytettävän oikeustieteellistä ylempää korkeakoulututkintoa.

​Johtavan kaupunginlakimiehen viran tehtäväkohtainen palkka on 6​ 475,79 €/kk (KVTES/hinnoittelematon). Viran tehtäväkohtainen palkka on tarkoituksenmukaista tarkistaa siten, että tehtäväkohtainen palkka on 6 593,25 €/kk (KVTES/hinnoittelematon).

Johtavan kaupunginlakimiehen virka on vapautumassa irtisanoutumisen johdosta 23.9.2023 lukien, ja vakanssille tehtävät muutokset on tarkoituksenmukaista tehdä ennen vakanssin täyttämistä. Viran hoitamiseksi on tehty sijaisuusjärjestelyt siihen asti, kunnes toistaiseksi voimassa oleva ko. virka saadaan täytettyä.

Edellä mainitulla perusteella esitämme, että 23.09.2023 lukien johtavan kaupunginlakimiehen viran (vak. nro 000122)​ tehtävänimikkeeksi muutetaan lakiasiainjohtaja, viran kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan oikeustieteellinen ylempi korkeakoulututkinto ja viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistetaan 6 593,25 €/kk (KVTES/hinnoittelematon). Lisäksi esitämme, että ko. virka voidaan täyttää ilman erillistä palkkaamislupaa.

​Hallintosäännön 87 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää virkojen perustamisesta, muuttamisesta ja lakkauttamisesta. Viran/toimen tehtäväkohtaisen palkan muuttamisen osalta toimivalta on hallintosäännön mukaan henkilöstöjohtajalla. Hallintosäännön 35 §:n mukaan kaupunginhallitus voi ratkaista asian, joka kuuluu alemman toimielimen tai viranhaltijan ratkaistavaksi, mikäli edellä mainittu asia on osa kokonaisuutta, josta päättäminen kuuluu kaupunginhallituksen ratkaisuvaltaan.

Liite 1Esitys johtavan kaupunginlakimiehen viran muuttamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​Kaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedKonsernihallinto, yhteiset palvelut


Liitteet:

Kh § 353
Liite 1:Esitys johtavan kaupunginlakimiehen viran muuttamisesta