Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35402.10.20234

6610-2023 (01 01 00, 01 02 00)

Konsernihallinnon riskienhallintapäällikön viran (vak.nro 000256) tehtävänimikkeen, kelpoisuusvaatimuksen ja tehtäväkohtaisen palkan muuttaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että konsernihallinnon riskienhallintapäällikön viran (vak. nro 000256) tehtävänimike, kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka muutetaan 05.10.2023 lukien.

Kh § 354

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen ja henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 22.9.2023:

Kansliapäällikön 5.6.2023 § 178 tekemän konsernihallinnon hallinnon järjestämistä koskevan päätöksen mukaisesti konsernihallinnon johdon tuessa on turvallisuus ja riskienhallinta -yksikkö, jonka lähijohtajana toimii riskienhallintapäällikkö. Riskienhallintapäällikkö koordinoi kaupunkitasolla riskienhallintaa ja vastaa riskienhallinnan suunnittelusta, analysoinnista, seurannasta sekä ohjeistamisesta. Ko. viranhaltijalle voidaan osoittaa tehtäviä, joissa käytetään julkista valtaa taikka antaa toimivaltaa hallintosäännössä.

Riskienhallintapäällikön viran tehtävänimikettä esitetään muutettavaksi turvallisuus- ja riskienhallintajohtajaksi vastaamaan paremmin tehtävän sisältöä, laajuutta sekä tehtävään liittyvää vastuuta. Lisäksi viran kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka on tarkoituksenmukaista tarkistaa.

Riskienhallintapäällikön virka on tulossa avoimeksi irtisanoutumisen johdosta 5.10.2023 alkaen, ja muutokset on tarkoituksenmukaista tehdä ennen vakanssin täyttämistä. Riskienhallintapäällikön viran (vak.nro 000256) kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja hyvä tehtäväalan tuntemus. Kelpoisuusvaatimus on tarkoituksenmukaista päivittää yleisempään muotoon siten, että kelpoisuusvaatimukseksi määritellään ylempi korkeakoulututkinto.

​Lisäksi riskienhallintapäällikön viran tehtäväkohtainen palkka on tarkoituksenmukaista tarkistaa kelpoisuusvaatimuksen muuttamisen yhteydessä. Riskienhallintapäällikön viran tehtäväkohtainen palkka on 4 852,80 €/kk (KVTES/hinnoittelematon). Ko. viran tehtäväkohtainen palkka on tarkoituksenmukaista tarkistaa siten, että tehtäväkohtainen palkka on 5 119,69 €/kk (KVTES/hinnoittelematon).

Hallintosäännön 87 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää virkojen perustamisesta, muuttamisesta ja lakkauttamisesta. Viran/toimen tehtäväkohtaisen palkan muuttamisen osalta toimivalta on hallintosäännön mukaan henkilöstöjohtajalla. Hallintosäännön 35 §:n mukaan kaupunginhallitus voi ratkaista asian, joka kuuluu alemman toimielimen tai viranhaltijan ratkaistavaksi, mikäli edellä mainittu asia on osa kokonaisuutta, josta päättäminen kuuluu kaupunginhallituksen ratkaisuvaltaan.

Liite 1Esitys riskienhallintapäällikön viran muuttamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​Kaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 354
Liite 1:Esitys riskienhallintapäällikön viran muuttamisesta