Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35502.10.20235

6194-2023 (01 01 00)

Paikkatietopäällikön viran perustaminen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen perustetaan paikkatietopäällikön virka 1.11.2023 lukien. Avoimeksi tulevan työsopimussuhteisen paikkatietopäällikön toimen (vak. nro 608178) tilalle tarvitaan virka, koska tehtävissä tullaan jatkossa käyttämään julkista valtaa.

Kh § 355

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 21.9.2023:

​Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus on esittänyt, että palvelukokonaisuuden paikkatieto ja kaupunkimittaus palvelualueen paikkatiedon vastuualueelle perustetaan paikkatietopäällikön virka avoimeksi tulevan työsopimussuhteisen paikkatietopäällikön toimen (vak. nro 608178) tilalle, koska tehtävissä tullaan jatkossa käyttämään julkista valtaa mm. palvelualueen johtajan varahenkilönä.

Paikkatietopäällikön tehtävänä on paikkatietojen vastuualueen johtaminen ja kehittäminen sekä paikkatiedon hyödyntämisen edistäminen. Paikkatietopäällikkö toimii kaupungingeodeetin varahenkilönä laissa asetettujen pätevyysvaatimusten rajoissa.

Palvelukokonaisuus on esittänyt, että perustettavan viran tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus vastaavat paikkatietopäällikön toimen (vak. nro 608178) tehtäväkohtaista palkkaa ja kelpoisuusvaatimusta. Koska paikkatietopäällikön toimi tullaan lakkauttamaan, ei viran perustamisesta synny kustannusvaikutuksia.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua toisin perustettavaksi esitettävän viran toiminnallisesta tarpeesta. Henkilöstö-asioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa palvelukokonaisuuden esitykseen.

​Hallintosäännön 87 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää virkojen perustamisesta, muuttamisesta ja lakkauttamisesta.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​​Kaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 355
Liite 1:Lomake viran perustamisesta