Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, rahoituspalvelut 
Rahoituspäällikkö2014.09.2023 

6363-2023 (02 05 04)

Danske Bankin kanssa solmitun kuntatodistusohjelman irtisanominen

Rahoituspäällikkö Kim Moisiolinna 14.9.2023:

Kansliapäällikkö on 5.6.2023 § 178 tehnyt päätöksen hallinnon järjestäminen konsernihallinnossa. Päätöksellä siirretään nimetyille viranhaltijoille toimivalta, joka on siirretty hallintosäännössä kansliapäällikölle. Luvun 5 (Erillinen delegoitu toimivalta) ja kohdan 12 § (Muut erillistoimivallat) mukaan rahoituspäälliköllä on oikeus päättää: pitkä- ja lyhytaikaisten luottojen ottaminen, leasingrahoitusratkaisuista sopiminen, lainoista annettujen takausten vanhenemisen katkaisu, lainojen takaisinmaksuun ja lainaehtojen muuttaminen sekä niitä koskevien velkakirjojen hyväksyminen kaupunginvaltuuston hyväksymissä rajoissa ja kaupunginhallituksen hyväksymän lainannosto- ja sijoitussuunnitelman mukaisesti (hallintosääntö 44 §, kohta 1).

Kaupungilla on maksuvalmiuden turvaamiseen ja kassanhallintaan tarkoitettuja ei-sitovia kuntatodistusohjelmia solmittuna yhteensä 520 milj. euroa eri vastapuolien kanssa. Turun kaupungilla on vuonna 2013 Danske Bankin kanssa solmittu kuntatodistusohjelma nimellisarvoltaan 100 milj. euroa.

Danske Bank on päättänyt luopua kuntatodistuskaupankäynnistä, eikä enää anna tarjouksia uusille kuntatodistuksille. Päätöksen taustalla on ylikilpailtu markkina ja korkoympäristön viimeaikaiset muutokset. Edellä mainitun vuoksi kaupunki joutuu irtisanomaan kyseisen kuntatodistusohjelman, koska se ei ole käytössä pankin ilmoittamin perustein.

Päätös​Päätin, että

Kim Moisiolinna

rahoituspäällikkö

Jakelu

tiedDanske Bank A/S, Suomen sivuliike
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, rahoituspalvelut
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut