Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, integraatiotoiminto 
Integraatiojohtaja309.06.2023 

4479-2023 (00 01 01, 01 01 03)

Henkilöstön sijoittuminen konsernihallinnon maahanmuuttajapalvelut -vastuualueella

Palvelujohtaja Mika Helva 6.6.2023:

Kansliapäällikön 5.6.2023 § 178 tekemän konsernihallinnon hallinnon järjestämistä koskevan päätöksen mukaan integraatiotoiminnon yhtenä vastuualueena on maahanmuuttajapalvelut, jota johtaa palvelujohtaja.

​Maahanmuuttajapalvelut vastuualueella työskentelee tällä hetkellä noin 30 Turun kaupungin työntekijää. Lisäksi maahanmuuttajapalveluiden yhteydessä työskentelee kotoutumisyksikössä 15 henkeä, jotka ovat kuntakokeilussa olevia TE-toimiston työntekijöitä. Maahanmuuttajapalvelut palvelevat kaikkia kaupungin palveluja maahanmuuttaja-asiakkaiden kohtaamisessa ja kotoutumisen edistämisessä. Maahanmuuttajapalvelut vastaavat Turun muunkielisen väestön kotoutumisen edistämisestä ja sen koordinoinnista. Maahanmuuttajapalvelut vastaavat työvoimaan kuulumattomien kotouttavasta toiminnasta, kiintiöpakolaisten vastaanotosta. Integraatiotoiminnon maahanmuuttajapalveluiden -vastuualueella toimii International House Turku, joka tarjoaa Monitorin yhteydessä Turun muunkieliselle väestölle ohjaus- ja neuvontapalveluja monikielisesti. Asiakaspalveluja tuottaa tällä hetkellä 15 henkilöä.

​Vastuualueen päivittäisjohtamisen sujuvuuden vuoksi ja tarkentuneiden vastuiden seurauksena on tarkoituksenmukaista muuttaa maahanmuuttajapalvelut -vastuualueen organisaatiorakennetta ja lähijohtajavastuita niin, että jatkossa suunnittelija (vak.nro 001120) toimii tiimin International House Turun asiakastyö lähijohtajana.

​Tiimijako helpottaa ensisijaisesti vastuualueen päivittäisjohtamista, mutta palvelee myös toiminnan kehittämistä ja sille asetettujen tavoitteiden saavuttamista.

Edellä kuvattu tiimi- ja lähijohtajavastuiden muutos on käyty läpi vastuualueen henkilöstön kanssa. Muutoksella ei ole lisäävää HTV-vaikutusta.

​Liitteessä 1 on kuvattu yllä mainitut muutokset ja henkilöstön sijoittuminen maahanmuuttajapalvelut -vastuualueella. Konsernihallinnon integraatiotoiminnon maahanmuuttajapalvelut -vastuualueen henkilöstö tulisi sijoittaa tiimeihin tämän päätöksen liitteen 1 mukaisesti 12.6.2023 lukien.

​Hallinnon järjestämispäätöksen 6 §:n mukaan johdon tuen, yhteisten palveluiden ja integraatiotoiminnon johtajat päättävät alaisensa henkilöstön sijoittumisesta vastuualueille ja yksikköihin sekä päättävät vastuualueiden johtajan varahenkilöistä.

Liite 1​Henkilöstön sijoittuminen integraatiotoiminnon maahanmuuttajapalvelut -vastuualueella (ei verkkojulkinen)

Liite 2​Henkilöstön sijoittuminen integraatiotoiminnon maahanmuuttajapalvelut -vastuualueella

Integraatiojohtaja Minna Sartes:

Päätös​Päätin, että konsernihallinnon integraatiotoiminnon maahanmuuttajapalvelut -vastuualueen henkilöstö sijoittuu 12.6.2023 lukien tiimeihin tämän päätöksen liitteen 1 mukaisesti.

Minna Sartes

​Integraatiojohtaja

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tiedKonsernihallinto, maahanmuuttajapalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedXXXXX


Liitteet:

Kitoimin § 3
Liite 1:Henkilöstön sijoittuminen integraatiotoiminnon maahanmuuttajapalvelut -vastuualueella (ei verkkojulkinen)
Liite 2:Henkilöstön sijoittuminen integraatiotoiminnon maahanmuuttajapalvelut -vastuualueella