Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, kärkihankkeet 
Loppupvm 31.5.2023, Kärkihankejohtaja612.05.2023 

3562-2023 (02 08 00)

Päätös ruokaan perustuvien elämyspalveluiden kokeilun hankinnasta

Vapaa-ajan palvelukokonaisuus, projektipäällikkö Kaisa Koski, 12.5.2023

Hankinnan tausta

​Turun kaupungin Vapaa-ajan palvelukokonaisuus on pyytänyt tarjouksia ruokaan perustuvien elämyspalvelukokeilujen hankinnasta ajalle 1.5.2023–31.7.2023.

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

Hankintaa koskeva pienhankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi Cloudia-ilmoituskanavassa 28.2.2023.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin 8.3.2023 mennessä.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus 2-4 palveluntuottajan kanssa.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 16.3.2023 klo 16.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta: Bentå Ab Oy, Brinkhall Sparkling Oy, FBSK Turku ry (1), FBSK Turku ry (2), Foody Allen Oy, Kakola Brewing Company, Local Home Visit, Paratiisipuu Oy, PetriS Chocolate, Pro-Agria Länsi-Suomi ry, Ravintola Kakolanruusu, Turun nuorkauppakamari ry.

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

Kaikki tarjoajat ovat täyttäneet tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin tarjousten pisteytys 1) hinnan (0–3 pistettä) 2) toteutussuunnitelman (0–3 pistettä) 3) lopputuloksen kuvauksen (0–5 pistettä) 4) toimijoiden osaamisen (0–3 pistettä) sekä 5) esittelytilaisuuksien pitchauksien (0–5 pistettä) perusteella. Osana arviointi- ja valintaprosessissa järjestettiin esittelytilaisuudet 22.-23.3.2023, joissa kuultiin esittelyt kaikista 12 tarjouksesta. Tarjousten arviointiin osallistui Food hub -hankkeen työntekijöitä ja ohjausryhmän jäseniä. Tarjoukset pisteytettiin asteikolla 0–19.

Kokonaispisteet muodostuivat seuraavasti:

Tarjoaja

Kokonaispisteet

Sija

PetriS Chocolate

17,5

1

Ravintola Kakolanruusu

16,25

2

Paratiisipuu Oy

16,25

2

Foody Allen Oy

16

4

Kakola Brewing Company

16

4

FBSK Turku ry (2)

16

4

Pro-Agria Länsi-Suomi ry

13,75

7

Brinkhall Sparkling Oy

13,75

7

FBSK Turku ry (1)

13,75

7

Local Home Visit

13,25

10

Turun Nuorkauppakamari ry

13

11

Bentå Ab Oy

13

11

Tarjouspyynnössä esitettiin, että hankittavien kokeiluiden yhteisarvo on enintään 18 000 € + alv, ja että kilpailutuksella valitaan 2–4 tarjousta. Tarjouspyynnöstä poiketen kokeilujen yhteisarvoa on korotettu siten, että hankittavien kokeilujen yhteisarvo on 44​ 000 € + alv ja toteutettavaksi valitaan kuusi (6) tarjousta. Tarjouksista kolme (3) eniten pisteitä saanutta toteutetaan Food hub -hankkeen rahoituksella ja kolme (3) seuraavaa Turun kaupungin ruokakaupungin kehittämisen erillisrahoituksella.

Esitän edellä esitetyin perustein, että ruokaan perustuvien elämyspalvelukokeilujen hankinnan palveluntuottajaksi ajalle 1.5.2023–31.7.2023 valitaan Food hub -hankkeen rahoituksella seuraavat kolme palveluntarjoajaa ja kokeilua seuraavilla hinnoilla:​

​Food hub -hankkeen hankinnan kustannukset kohdistetaan Food hub -hankkeen kustannuspaikalle 14220 ja tilastolliselle tilaukselle EAKR11006.

Kärkihankejohtaja Björn Grönholm:

Päätös​Päätin edellä esitetyin perustein, että ruokaan perustuvien elämyspalvelukokeilujen hankinnan palveluntuottajaksi ajalle 1.5.2023–31.7.2023 valitaan Food hub -hankkeen rahoituksella seuraavat kolme palveluntarjoajaa ja kokeilua seuraavilla hinnoilla:

​Food hub -hankkeen hankinnan kustannukset kohdistetaan Food hub -hankkeen kustannuspaikalle 14220 ja tilastolliselle tilaukselle EAKR11006.

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

Päätös voidaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

Björn Grönholm

kärkihankejohtaja

​Oikaisuohje liitteenä.

​Lisätiedot: projektipäällikkö Kaisa Koski, p. 040 528 5468

Jakelu

aoCo Kakola Oy
aoMuut tarjoajat
aoParatiisipuu Oy
aoPetriS Chocolate
tiedXXXXX
tpvXXXXX
tiedXXXXX