YHTEISTYÖSOPIMUS

 

Alustava luonnos

Neuvottelujen pohjaksi sitoumuksetta

1.Sopijapuolet

 

Turun kaupunki (Kaupunki)

Y-tunnus: 0204819-8

Osoite: PL 355, 20101 Turku

Turun kaupungin yhteyshenkilö: Sari Kinnunen

 

Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha)

Y-tunnus: 3221065-1

Osoite: c/o Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Kiinanmyllynkatu 4-8, 20521 Turku

Varhan yhteyshenkilö:

 

Yhdessä Sopijapuolet

 

Yhteyshenkilöiden tehtävänä on seurata ja valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa siitä oman organisaationsa sisällä ja toiselle Sopijapuolelle. Yhteyshenkilön vaihtumisesta on heti ilmoitettava toisen Sopijapuolen yhteyshenkilölle. Yhteyshenkilön vaihtumisessa ei ole kyse varsinaisesta sopimuksen muutoksesta.

2.Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde

 

Turun kaupunki ja Kela ovat perustaneet yhteisen keskitetyn asiakaspalvelupisteen ”Kauppatorin Monitori” parantaakseen palveluiden saatavuutta ja sujuvuutta. Osa Kauppatorin Monitorissa tarjottavista palveluista (mm. ikääntyneiden palveluohjaus, sosiaaliohjaus, perheoikeudelliset palvelut jne.), ovat siirtyneet Turun kaupungilta Varsinais-Suomen hyvinvointialueen järjestämisvastuulle 1.1.2023. Sopijapuolten tarkoituksena on, että näihin liittyvä asiakaspalvelu olisi jatkossakin tarjolla keskitetyssä asiakaspalvelupiste Kauppatorin Monitorissa.

 

Tällä sopimuksella määritellään Kaupungin ja Varhan tehtävät ja järjestelyihin liittyvien kustannusten jakaminen Sopijapuolten välillä.

 

3.Tilavuokra

 

Kauppatorin Monitorin tilakustannusten jako toteutetaan seuraavasti.

 

Toimintaa varten on vuokrattu tilat Rausanne Oy:ltä KOP-Kolmiosta. Tilojen yhteisneliömäärä on 1557 m2, josta Turun kaupunki on vuokrannut omalla vuokrasopimuksella 1090 m² ja Kela omalla vuokrasopimuksella 467 m². Kumpikin vuokrasopimus on voimassa 10-vuotta eli 31.3.2030 saakka.

 

Varhan käytössä on Turun kaupungin vuokraamassa Kauppatorin Monitorin tilassa 4 asiakaspalvelupistettä, eli 15 % Turun kaupungin vuokraamasta tilasta. Varhan tilavuokran osuus on 15 % Kaupungin tilavuokrasta.

 

Turun kaupunki laskuttaa Varhaa tilavuokrasta kaksi kertaa vuodessa.

Maksut maksetaan laskun perusteella. Lasku erääntyy maksettavaksi 14 päivän kuluttua hyväksyttävän laskun saapumisesta. Viivästyskorko on enintään kulloinkin voimassa olevan korkolain mukainen.

4.Käyttökustannukset

 

Kauppatorin Monitorin käyttökustannuksiin liittyvien palveluiden tai tavaroiden hankinnasta taikka palvelujen tuottamisesta huolehtii Turun kaupunki, elleivät Sopijapuolet muutoin erikseen sovi.

 

Kaupungin ja Kelan välillä aikaisemmin tehdyn sopimuksen mukaan Kauppatorin Monitorin toimintaan liittyvät yhteiset kustannukset on jaettu henkilöstön suhteessa Kaupungin ja Kelan välillä. Kaupungin osuus on ollut 70 ja Kelan 30 prosenttia. Kustannuksia syntyy esimerkiksi tilojen siivouksesta, vaihtomatoista, sähkön ja veden kulutuksesta, vartioinnista, turvallisuusvalvonnasta, henkilötunnisteista, tietoliikenteestä, kopiolaitteista ym.

 

Nyt tehtävän Kaupungin ja Varhan välisen sopimuksen tarkoitus on, että Varha maksaa Turun kaupungille tässä kohdassa mainituista ja muista mahdollisista Kauppatorin Monitoriin liittyvistä kustannuksista. Varhan osuus näistä Kauppatorin Monitoriin liittyvistä yhteisistä kustannuksista on 10 %.

Selvyyden vuoksi todetaan, että yhteisten kustannusten jakauma on seuraava; Turku 60%, Kela 30% ja Varha 10%.

 

Turun kaupunki laskuttaa Varhaa toteutuneiden kustannusten perusteella kaksi kertaa vuodessa. Maksut maksetaan laskun perusteella. Lasku erääntyy maksettavaksi 14 päivän kuluttua hyväksyttävän laskun saapumisesta. Viivästyskorko on enintään kulloinkin voimassa olevan korkolain mukainen.

5.Organisointi ja toteutus

 

Kumpikin Sopijapuoli nimeää vastaavan henkilön, jonka tehtävänä on seurata ja valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa oman organisaationsa sisällä ja toiselle Sopijapuolelle sopimuksen toteutumiseen liittyvistä asioista sekä nimetä tarvittavat henkilöresurssit. Nimetty henkilö on Monitorin ohjausryhmän jäsen.

 

Monitorilla on ohjausryhmä, joka antaa linjauksia Monitorin toiminnalle. Ohjausryhmä kokoontuu vähintään 2 kertaa vuodessa. Ohjausryhmän tehtävänä on lisätä yhteistyötä ja seurata yhteistyön etenemistä. Yksimielinen ohjausryhmä voi myös päättää tarpeellisista toiminnallisista täsmennyksistä sopimuksen kohteeseen, mikäli muutoksilla ei ole kustannusvaikutuksia.

 

Monitorin yhteistä toimintaa johtaa Turun kaupungin nimeämä palvelupäällikkö, jonka tehtävänä on vastata Monitorin päivittäisestä toiminnasta ja se ohjauksesta. Lisäksi palvelupäällikön keskeisiin tehtäviin kuuluu monipuolinen yhteistyö ja sen kehittäminen eri toimijoiden välillä sekä osallistuminen koko toiminnan kehittämiseen asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

6.Sopimuksen voimassaolo

Sopimus on voimassa toistaiseksi molemminpuolisella kahdentoista (12) kuukauden irtisanomisajalla.

7.Vakuutukset

 

Sopijapuolet vastaavat kukin omalta osaltaan oman toimintansa vakuuttamisesta oman harkintansa mukaan. Mahdollisen vahinkovakuuttamisen suhteen menetellään samoin periaattein, ellei muuta erikseen sovita.

8.Sopimuksen ulkopuoliset hankinnat

 

Kauppatorin Monitorin kaluste- ja järjestelmähankinnat eivät kuulu tässä sopimuksessa tarkoitettuun tilojen hallinnointiin, vaan niistä sovitaan erikseen Sopijapuolten kesken. Kaikki yhteiset hankinnat tehdään yhteisesti sopien. Kauppatorin Monitorin käytännön toimintaan liittyvistä pienemmistä hankinnoista sovitaan Kauppatorin Monitorin esimiesten kesken ja suuremmista erillishankinnoista sovitaan yhdessä toimijoiden kesken (Turun kaupunki, Kela, Varha)

9.Vahingonkorvaus

 

Varhan on hoidettava tiloja huolellisesti. Varha on velvollinen korvaamaan Kaupungille vahingon, jonka se on tahallisesti taikka laiminlyönnillään tai muulla huolimattomuudellaan aiheuttaa tiloille.

 

Varha on velvollinen korvaamaan Kaupungille myös vahingon, jonka tiloissa oleskeleva sen asiakas on tahallisesti taikka laiminlyönnillään tai muulla huolimattomuudellaan aiheuttanut tiloille. Varhan vastuu koskee soveltuvin osin myös sen käytössä olevia yhteisiä tiloja ja laitteita.

10.Sopimuksen muutokset

 

Tätä sopimusta voidaan muuttaa kirjallisesti, muu muutos on mitätön. Muutokset tulevat voimaan, kun molemmat Sopijapuolet ovat ne asianmukaisesti hyväksyneet ja allekirjoittaneet Sopijapuolten toimivaltaisten edustajien toimesta.

 

11.Ilmoitusvelvollisuus

Sopijapuolen tulee ilmoittaa viipymättä kirjallisesti toiselle Sopijapuolelle asioista, joilla on sopimussuhteen tai sopimuksen täyttämisen kannalta olennaista merkitystä.

12.Oikeuspaikka

Mahdolliset sopimuserimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla. Mikäli neuvottelut eivät johda Sopijapuolia tyydyttävään lopputulokseen, ratkaistaan erimielisyydet ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

13.Sopimuksessa sovellettava lainsäädäntö

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta sen lainvalintasäännöksiä.

14.Allekirjoitukset

Tätä sopimusta on tehty kaksi (2) samansanaista kappaletta, yksi (1) kummallekin Sopijapuolelle. Sopimus on allekirjoitettu sähköisesti.

 

 

 

Turun kaupunkiVarsinais-Suomen hyvinvointialue

 

 

Tuomas Heikkinen       Tarmo Martikainen

kansliapäällikkö      hyvinvointialuejohtaja