Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö5814.04.2023 

12400-2022 (02 08 00)

Kertakäyttöiset astiat, aterimet, tuorekelmut, leivinpaperit, säilytys-ja pakkausmateriaalit, erilaiset vuoat sekä rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivat annosrasiat 30.4.2025 päättyvälle sopimuskaudelle

Hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 14.4.2023

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on pyytänyt Maskun kunnan sekä Naantalin, Salon ja Turun kaupungin käyttöön hankittavista kertakäyttöisistä astioista, aterimista, tuorekelmuista, leivinpapereista, erilaisista vuoista, säilytys- ja pakkausmateriaaleista sekä rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivista annosrasioista 30.4.2025 päättyvälle sopimuskaudelle, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä (1) + yhdellä (1) vuodella ajoille 1.5.2025 - 30.4.2026 ja 1.5.2026 - 30.4.2027 (optio). Optioissa on kyse Tilaajan oikeudesta ei velvollisuudesta.

 

Hankinnassa on kysymys tavarahankinnasta, joka ylittää julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) EU-kynnysarvot (EU-hankinta).

 

Hankintaa koskeva EU-hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa 3.3.2023 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi, EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED) -tietokannassa. Tarjouspyyntö liitteineen lähetettiin julkaistavaksi samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

 

Hankinnasta esitettyihin kysymykseen vastattiin Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa 17.3.2023. Kysymyksiin annettujen vastausten perusteella hankinnasta lähetettiin julkaistavaksi korjausilmoitus 17.3.2023.

 

Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä kuvattiin tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä hankinnan kohde ja tuotteille asetetut ehdottomat vaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

 

Osatarjousten osalta tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjoukset hyväksytään osa-alueittain, mutta osatarjouksia osa-alueen sisällä ei hyväksytä seuraavissa osa-alueissa, näissä osa-alueissa tuli tarjota kaikki tuoterivit:

Osa-alue 1 Kertakäyttöiset astiat ja aterimet

Osa-alue 3 Suodatinpaperit, foliot, kelmut ja leivinpaperit

Osa-alue 5 Comple (TP16 ja TP11) rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivat annosrasiat, suljentakalvot ja foliolaminaatti sekä muut ruuanpakkausmateriaalit

Osa-alue 6 Duniform DF 20 suljentalaitteen kanssa yhteensopivat annosrasiat ja suljentakalvot

Osa-alue 7 Leivosrasiat, kakkulaatikot ja kuljetuslaatikot sekä sesonkituotteet (lukuun ottamatta optiotuotteita)

Osa-alue 9 Alumiinivuoat sekä foliovuoat kartonkikansilla

 

Seuraavissa osa-alueissa sallittiin osatarjoukset osa-alueen sisällä, mikäli tarjoaja on tarjonnut hintaliitteissä "pakolliseksi" tarjottavaksi tuotteeksi ilmoitetut tuotteet.

Osa-alue 2 Tarjoiluastiat, säilytys- ja pakkausmateriaalit

Osa-alue 4 Pussituotteet: Muovipussit, paperipussit, pursotinpussit ja vakuumipussit

Osa-alue 8 Paistovuoat ja -kapselit sekä leivospahvit, pitkopahvit, kakkupaperit, leivospaperit

Osa-alue 10 Alumiinivuoat sekä foliovuoat läpinäkyvällä kannella

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että mikäli jotain tuotetta ei ollut tarjottu, käytettään vertailussa kalleimman tarjoushinnan antaneen tarjoajan hintaa ko. tuotteesta.

 

Tarjous liitteineen tuli jättää suomen kielellä.

 

Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton arvo vuodessa on noin 140 000 euroa. Hankintayksiköt eivät sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon sopimuskauden aikana.

 

Hankinta on jaettu kymmeneen (10) osa-alueeseen seuraavasti (suluissa osa-alueeseen osallistuvat kunnat / kaupungit):

Osa-alue 1 Kertakäyttöiset astiat ja aterimet (Maskun kunta, Salon ja Turun kaupungit)

Osa-alue 2 Tarjoiluastiat, säilytys- ja pakkausmateriaalit (Maskun kunta sekä Naantalin, Salon ja Turun kaupungit)

Osa-alue 3 Suodatinpaperit, foliot, kelmut ja leivinpaperit (Maskun kunta sekä Naantalin, Salon ja Turun kaupungit)

Osa-alue 4 Pussituotteet: Muovipussit, paperipussit, pursotinpussit ja vakuumipussit (Maskun kunta sekä Naantalin, Salon ja Turun kaupungit)

Osa-alue 5 Comple (TP16 ja TP11) rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivat annosrasiat, suljentakalvot ja foliolaminaatti sekä muut ruuanpakkausmateriaalit (Salon ja Turun kaupungit)

Osa-alue 6 Duniform DF 20 suljentalaitteen kanssa yhteensopivat annosrasiat ja suljentakalvot (Salon ja Turun kaupungit)

Osa-alue 7 Leivosrasiat, kakkulaatikot ja kuljetuslaatikot sekä sesonkituotteet (Salon ja Turun kaupungit)

Osa-alue 8 Paistovuoat ja -kapselit sekä leivospahvit, pitkopahvit, kakkupaperit, leivospaperit (Salon ja Turun kaupungit)

Osa-alue 9 Alumiinivuoat sekä foliovuoat kartonkikansilla (Naantalin, Salon ja Turun kaupungit)

Osa-alue 10 Alumiinivuoat sekä foliovuoat läpinäkyvillä kansilla (Turun kaupunki)

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään puitesopimus kaikissa osa-alueissa yhden (1) Toimittajan kanssa, jolle valitaan yksi (1) varatoimittaja. Varatoimittajaa tullaan käyttämään, mikäli ensisijaisen Toimittajan toimituskyky ei riitä tai sen tarjonta ei vastaa hankintatarvetta.

 

Tarjoukset saatiin määräaikaan Annettuun määräaikaan, 4.4.2023 klo 11.00, mennessä tarjouksen toimittivat:

Pamark Business Oy (Osa-alueet 1, 2, 3, 4, 5, 6, ja 9)

Suomen MediTuote Oy (Osa-alueet 1, 3 ja 6)

VeliMark Oy (Osa-alueet 1, 3, 5, 6 ja 9)

 

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

 

Hankintalain 83 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa ehdokkaiden tai tarjoajien rekisteröitymistä, taloudellista ja rahoituksellista tilannetta sekä teknistä ja ammatillista pätevyyttä koskevia 84‒86 §:ssä tarkoitettuja vaati-muksia. Tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.

 

Kaikki tarjoajat ovat vakuuttaneet täyttävänsä tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Hankintalain 74 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa tavaran olevan tarjouspyynnössä ja muissa hankinta-asiakirjoissa esitettyjen vaatimusten mukainen. Hankintayksikön on suljettava tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset tarjouskilpailusta. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että sisällöltään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen sulkeminen pois tarjouskilpailusta ei ole ainoastaan hankintayksikön oikeus, vaan hankintayksikkö on tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun turvaamiseksi velvollinen sulkemaan tarjouspyynnön vastaisen tarjouksen pois tarjouskilpailusta.

 

Tarjouspyynnössä mainittiin sivulla 36 kohdassa LAADUN ARVIONTI seuraavasti: Osasta tuotteita tulee tarjoajan toimittaa näytekappaleet laadun arviointia varten. Tarjouspyynnön hintaliitteissä on ilmoitettu tuotteet, joista näytekappaleet tulee toimitta. Laadunarvioinnista ei saa lisäpisteitä, vaan laadunarvioinnissa todennetaan tarjotun tuotteen täyttävän sille asetetut ehdottomat vaatimukset. Näytekappaleita tuli toimittaa osa-alueissa 1, 2, 5,

7, 8, 9 ja 10. Pamark Business Oy ei toimittanut tarjouspyynnössä pyydetyistä tuotteista näytekappaleita, joten niiden osalta ei voitu todentaa, niiden täyttävän niille tarjouspyynnössä asetetut ehdottomat vaatimukset. Pamark Business Oy:n tarjous ei täten ole tarjouspyynnön mukainen ja se tulee sulkea tarjouskilpailusta tarjouspyyntöä vastaamattomana osa-alueiden 1, 2, 5 ja 9 osalta.

 

Osa-alueen 1 Kertakäyttöiset astiat ja aterimet oli tarjouspyynnössä mainittu ruokalusikan yhdeksi vaatimukseksi kunnon ”kuppi”. VeliMark Oy:n toimittamassa näytekappaleessa ei ollut kunnon ”kuppia”. VeliMark Oy:n tarjous ei täten ole tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen, minkä vuoksi se tulee sulkea tarjouskilpailusta tarjouspyyntöä vastaamattomana osa-alueen 1 Kertakäyttöiset astiat ja aterimet osalta.

 

Osa-alueessa 3 suodatinpaperit, foliot, kelmut ja leivinpaperit kysyttiin vuokapaperi 1/1 GN hintaa. Pamark Business Oy ja Suomen MediTuote Oy tarjosivat kumpikin vuokapaperi 1/1 GN tilalle leivinpaperia. Täten sekä Pamark Business Oy:n että Suomen MediTuote Oy:n tarjoukset eivät ole tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukaisia, minkä vuoksi ne tulee sulkea tarjouskilpailusta tarjouspyyntöä vastaamattomana osa-alueen 3 suodatinpaperit, foliot, kelmut ja leivinpaperit osalta.

 

Osa-alueessa 4 Pussituotteet: Muovipussit, paperipussit, pursotinpussit ja vakuumipussit sallittiin osassa tuotteissa tuotteen koossa +/- 2 cm kaikkiin suuntiin. Ainoan tarjouksen tästä osa-alueessa antaneen Pamark Business Oy:n osassa tarjotuissa tuotteissa oli mitoissa poikkeavuuksia, joissa sitä ei sallittu.

 

paperipussin 3 kg vaatimuksena oli 400 x 190 mm + 70 mm pussin avautuessa, Pamark Business Oy:n tarjoaman paperipussin koko oli 320 x 200 x 70 mm,

paperipussi ikkunalla pitkälle leivälle vaatimuksena oli 450 x 160 mm + 70 mm pussin avautuessa, Pamartk Business Oy:n tarjoaman paperipussin koko oli 18 + 8 x 46 cm

massapursotin pussin 6 l vaatimuksena oli 270 x 530 mm, Pamark Business Oy:n tarjoaman massapursottimen koko oli 265 x 550 mm

muovipussin, materiaalina propeeni vaatimuksena oli 30 x 35 cm, Pamark Business Oy:n tarjoaman muovipussin koko oli 30 x 40 cm

 

 

 

Täten Pamark Business Oy:n tarjous ei ole tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukaisia, minkä vuoksi se tulee sulkea tarjouskilpailusta tarjouspyyntöä vastaamattomana osa-alueen 4 Pussituotteet: Muovipussit, paperipussit, pursotinpussit ja vakuumipussit osalta.

 

Arvioinnissa todettiin muiden tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

 

Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että kaikissa osakokonaisuuksissa annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimmat. Arviointiperusteena kaikissa osakokonaisuuksissa on kokonaishinnaltaan halvin.

 

Osa-alueessa 1 Kertakäyttöiset astiat ja aterimet saatiin vain yksi (1) tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset täyttävä ja tarjouspyynnön mukainen tarjous Suomen MediTuote Oy:ltä, joten tarjousten vertailua ei voitu suorittaa.

 

Osa-alueessa 2 Tarjoiluastiat, säilytys- ja pakkausmateriaalit ei saatu yhtään tarjouspyynnön mukaista tarjousta, joten tarjousten vertailua ei voitu suorittaa.

 

Osa-alueessa 3 Suodatinpaperit, foliot, kelmut ja leivinpaperit saatiin vain yksi (1) tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset täyttävä ja tarjouspyynnön mukainen tarjous VeliMark Oy:ltä, joten tarjousten vertailua ei voitu suorittaa.

 

Osa-alue 4 Pussituotteet: Muovipussit, paperipussit, pursotinpussit ja vakuumipussit ei saatu yhtään tarjouspyynnön mukaista tarjousta.

 

Osa-alueessa 5 Comple (TP16 ja TP11) rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivat annosrasiat, suljentakalvot ja foliolaminaatti sekä muut ruuanpakkausmateriaalit saatiin vain yksi (1) tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset täyttävä ja tarjouspyynnön mukainen tarjous VeliMark Oy:ltä, joten tarjousten vertailua ei voitu suorittaa.

 

Osa-alue 6 Duniform DF 20 suljentalaitteen kanssa yhteensopivat annosrasiat ja suljentakalvot

 

Tarjoaja

Kokonaishinta

€ (Alv 0 %)

Sijoitus

VeliMark Oy

2 348,96

1.

Suomen MediTuote Oy

3 969,30

2.

Pamark Oy Business Oy

4 169,07

3.

 

Osa-alueessa 7 Leivosrasiat, kakkulaatikot ja kuljetuslaatikot sekä sesonkituotteet ei saatu tarjouksia.

 

Osa-alue 8 Paistovuoat ja -kapselit sekä leivospahvit, pitkopahvit, kakkupaperit, leivospaperit ei saatu tarjouksia.

 

Osa-alueessa 9 Alumiinivuoat sekä foliovuoat kartonkikansilla saatiin vain yksi (1) tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset täyttävä ja tarjouspyynnön mukainen tarjous VeliMark Oy:ltä, joten tarjousten vertailua ei voitu suorittaa.

 

Osa-alue 10 Alumiinivuoat sekä foliovuoat läpinäkyvillä kansilla ei saatu tarjouksia.

 

Hankintamenettelyn keskeyttäminen osa-alueessa 2 Tarjoiluastiat, säilytys- ja pakkausmateriaalit ja osa-alueessa 4 Pussituotteet: muovipussit, paperipussit, pursotinpussit ja vakuumipussit

 

Hankintalain 3 §:n 1 momentin mukaan hankintayksikön on kohdeltava hankintamenettelyn osallistujia ja muita toimittajia tasapuolisesti ja syrjimättömästi sekä toimittava avoimesti ja suhteellisuuden vaatimukset huomioon ottaen.

 

Hankintalain 125 §:n 1 momentin mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Perusteltuna syynä voidaan hankintalain 125 §:ään johtaneen valmisteluaineiston nojalla pitää esimerkiksi sitä, että hankinnasta ei ole saatu yhtään tarjouspyynnön vaatimukset täyttävää tarjousta.

 

Hankintayksikkö keskeyttää hankintamenettelyn osa-alueen 2 Tarjoiluastiat, säilytys- ja pakkausmateriaalit sekä osa-alueen 4 Pussituotteet: muovipussit, paperipussit, pursotinpussit ja vakuumipussit sekä osalta hankintaa tekemättä. Keskeyttämisen syynä on se, ettei tarjouskilpailuun ole saatu yhtään tarjouspyynnön vaatimukset täyttävää tarjousta. Hankintayksiköllä on edellä mainitusta syystä todellinen ja perusteltu syy keskeyttää hankintamenettely osa-alueen 2 Tarjoiluastiat, säilytys- ja pakkausmateriaalit sekä osa-alueen 4 Pussituotteet: muovipussit, paperipussit, pursotinpussit ja vakuumipussit osalta. Keskeyttämispäätöstä tehtäessä toimitaan tasapuolisesti ja tarjoajia syrjimättä.

 

Hankintayksikkö tulee käynnistämään uuden hankintamenettelyn osa-alueen 2 Tarjoiluastiat, säilytys- ja pakkausmateriaalit sekä osa-alueen 4 Pussituotteet: muovipussit, paperipussit, pursotinpussit ja vakuumipussit osalta, joka on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden erillinen ja uusi prosessi.

 

Suorahankintaan siirtyminen osa-alueessa 7 Leivosrasiat, kakkulaatikot ja kuljetuslaatikot sekä sesonkituotteet, osa-alueessa 8 Paistovuoat ja -kapselit sekä leivospahvit, pitkopahvit, kakkupaperit, leivospaperit ja osa-alueessa 10 Alumiinivuoat sekä foliovuoat läpinäkyvillä kansilla

 

Koska avoimessa hankintamenettelyssä ei saatu määräaikaan mennessä tarjouksia osa-alueesta 7 Leivosrasiat, kakkulaatikot ja kuljetuslaatikot sekä sesonkituotteet, osa-alueesta 8 Paistovuoat ja -kapselit sekä leivospahvit, pitkopahvit, kakkupaperit, leivospaperit eikä osa-alueesta 10 Alumiinivuoat sekä foliovuoat läpinäkyvillä kansilla, on hankintayksiköllä mahdollisuus hankintalain 40 §:n 2 momentin 1 kohdan mukaan siirtyä suorahankintaan. Suorahankinnassa hankintayksikkö neuvottelee valitsemiensa toimittajien kanssa hankintasopimuksen ehdoista siten, että alkuperäisen tarjouspyynnön ehtoja ei olennaistesti muuteta.

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 75 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että

VeliMark Oy:n tarjous suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle osa-alueen 1 Kertakäyttöiset astiat ja aterimet osalta

 

Pamark Business Oy:n tarjous suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle osa-alueen 1 Kertakäyttöiset astiat ja aterimet, osa-alueen 2 Tarjoiluastiat, säilytys- ja pakkausmateriaalit, osa-alueen 3 suodatinpaperit, foliot, kelmut ja leivinpaperit, osa-alueen 4 Pussituotteet: Muovipussit, paperipussit, pursotinpussit ja vakuumipussit, osa-alueen 5 Comple (TP16 ja TP11) rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivat annosrasiat, suljentakalvot ja foliolaminaatti sekä muut ruuanpakkausmateriaalit ja osa-alueen 9 alumiinivuoat sekä foliovuoat kartonkikansilla osalta

 

Suomen MediTuote Oy:n tarjous suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle osa-alueen 3 suodatinpaperit, foliot, kelmut ja leivinpaperit osalta

 

Osa-alueen 1 Kertakäyttöiset astiat ja aterimet (Maskun kunta, Salon ja Turun kaupungit) toimittajaksi valitaan 30.4.2025 päättyvälle sopimuskaudelle Suomen MediTuote Oy tarjoamillaan hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Osa-alue 2 Tarjoiluastiat, säilytys- ja pakkausmateriaalit (Maskun kunta sekä Naantalin, Salon ja Turun kaupungit) hankintamenettely keskeytetään ja hankinnan kohteesta käynnistetään uusi hankintamenettely, joka on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden erillinen ja uusi prosessi.

 

Osa-alue 3 Suodatinpaperit, foliot, kelmut ja leivinpaperit (Maskun kunta sekä Naantalin, Salon ja Turun kaupungit) toimittajaksi valitaan 30.4.2025 päättyvälle sopimuskaudelle VeliMark Oy tarjoamillaan hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Osa-alue 4 Pussituotteet: Muovipussit, paperipussit, pursotinpussit ja vakuumipussit (Maskun kunta sekä Naantalin, Salon ja Turun kaupungit) hankintamenettely keskeytetään ja hankinnan kohteesta käynnistetään uusi hankintamenettely, joka on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden erillinen ja uusi prosessi.

 

Osa-alue 5 Comple (TP16 ja TP11) rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivat annosrasiat, suljentakalvot ja foliolaminaatti sekä muut ruuanpakkausmateriaalit (Salon ja Turun kaupungit) toimittajaksi valitaan 30.4.2025 päättyvälle sopimuskaudelle VeliMark Oy tarjoamillaan hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Osa-alue 6 Duniform DF 20 suljentalaitteen kanssa yhteensopivat annosrasiat ja suljentakalvot (Salon ja Turun kaupungit) toimittajaksi valitaan seuraavat toimittajat 30.4.2025 päättyvälle sopimuskaudelle tarjoamillaan hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

ensisijaiseksi toimittajaksi Velimark Oy

varatoimittajaksi Suomen MediTuote Oy

 

Osa-alueessa 7 Leivosrasiat, kakkulaatikot ja kuljetuslaatikot sekä sesonkituotteet (Salon ja Turun kaupungit) siirrytään suorahankintaan

 

Osa-alue 8 Paistovuoat ja -kapselit sekä leivospahvit, pitkopahvit, kakkupaperit, leivospaperit (Salon ja Turun kaupungit) siirrytään suorahankintaan

 

Osa-alue 9 Alumiinivuoat sekä foliovuoat kartonkikansilla (Naantalin, Salon ja Turun kaupungit) toimittajaksi valitaan ajalle 1.6.2023 – 31.5.2025 VeliMark Oy tarjoamillaan hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Osa-alue 10 Alumiinivuoat sekä foliovuoat läpinäkyvillä kansilla (Turun kaupunki) siirrytään suorahankintaan

 

Hankintayksiköt eivät sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisesta option käytöstä päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköjä sitovat sopimukset eivät synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävien kirjallisten sopimuksien allekirjoittamisella. Kukin kunta ja kaupunki tekee omat sopimukset. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimukset voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi. Kukin kunta / kaupunki tekee omat sopimukset.

 

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen, puhelin 044 907 5894

Jakelu

tiedMaskun kunta
tiedNaantalin kaupunki
aoPamark Business Oy
tiedSalon kaupunki
aoSuomen MediTuote Oy
aoVeliMark Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tpvXXXXX
tiedXXXXX