Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö5112.04.2023 

1709-2023 (02 08 00)

Pienkodinkoneet 1.5.2023 - 30.4.2024

Hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 11.4.2023:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on pyytänyt tarjouksia Turun kaupungin eri palvelukokonaisuuksien käyttöön hankittavista pienkodinkoneista ajalle 1.5.2023 – 30.4.2024, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa Tilaajan kirjallisella päätöksellä alkuperäisin ehdoin yhdellä (1) vuodella ajalle 1.5.2024 – 30.4.2025.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Hankintaa koskeva pienhankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi tarjouspalvelu.fi-portaalissa 3.3.2023.

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

G

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin 20.3.2023 Tarjouspalvelu.fi -portaalissa.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus yhden (1) Toimittajan kanssa.

 

Tarjoukset saatiin määräaikaan 4.4.2023 klo11.00 mennessä seuraavilta toimittajilta:

Gigantti Oy

Huolto Vuorio Oy

Power Finland Oy

 

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

 

Kaikki tarjoajat ovat vakuuttaneet täyttävänsä tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Tarjouspyynnössä (s. 23) on todettu seuraavaa: Tarjous suljetaan tarjouskilpailusta, jos tarjouspyyntöasiakirjoissa esitetyt vaatimukset eivät täyty tai jos tarjous ei muilta osin vastaa tarjouspyyntöä.

 

Power Finland Oy:lle lähetettiin täsmennyspyyntö 6.4.2023 koskien Moccamaster kahvinkeittimen KB741 suodatinsuppilon kantta. Power Finland Oy oli tarjouksessaan tarjonnut suodatinsuppiloa, ja lisäksi tarjouksessa annettu linkki vei suodatinsuppilon tietosivulle.

 

Power Finland Oy ilmoitti 6.4.2023 antamassaan täsmennysvastauksessaan, että kohdasta puuttui tekstiä ja antoi uuden linkin tuotteen tietosivulle. Power Finland Oy:n tarjous tulee sulkea tarjouskilpailusta tarjouspyyntöä vastaamattomana, eikä sitä oteta mukaan tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuun ja valintaan, sillä Power Finland Oy muutti tarjoustaan tarjousajan jälkeen täsmennysvastauksessaan.

 

Arvioinnissa todettiin muiden tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

 

Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että Annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:

 

1. kokonaishinta, enimmäispisteet 95 pistettä

Halvin tarjottu kokonaishinta saa vertailussa enimmäispisteet 95. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin kokonaishinta / vertailtava kokonaishinta x 95).

 

Vertailussa käytettiin tarjouspyynnössä ilmoitettuja määriä. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon

 

2. Metallirunkoisen kahvinkeittimen takuuaika, enimmäispisteet 2,5 pistettä.

- takuuaika kaksi (2) vuotta, 0 pistettä

- takuuaika viisi (5) vuotta, 2,5 pistettä

 

Tarjoaja

Kokonaispisteet

Sija

Huolto Vuorio Oy

100,00

1.

Gigantti Oy

85,98

2.

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 75 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että

Power Finland Oy:n tarjous suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle

pienkodinkoneiden hankinnan toimittajaksi ajalle 1.5.2023 – 30.4.2024 valitaan Huolto Vuorio Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

 

Oikaisuohje liitteenä.

 

Lisätiedot: Hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen, puhelin 044 907 5894.

Jakelu

aoGigantti Oy Ab
aoHuolto Vuorio Oy
aoPower Finland Oy
tiedKaupunginhallitus
tpvXXXXX