Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, yhteiset palvelut 
Hallintojohtaja1030.03.2023 

2528-2023 (00 01 01, 01 00 02, 01 01 03)

Henkilöstön sijoittuminen yhteisten palveluiden IT-palvelujen palveluhallinnassa

IT-palvelujohtaja Joni Ilmanen 27.3.2023:

Kansliapäällikön 22.12.2022 § 413 tekemän konsernihallinnon hallinnon järjestämistä koskevan päätöksen mukaan IT-palvelujen yhtenä yksikkönä on palveluhallinta, jonka lähijohtajana toimii IT-suunnittelupäällikkö (409085).

​Palveluhallinta -yksikkö vastaa laajasta kirjosta erilaisia it-palveluita. Tähän kuuluvat työasema- ja laitepalvelut, puhepalvelut, tietoliikennepalvelut, sovelluspalvelut, tulostuspalvelut, pilvipalvelut, tukipalvelut, alusta- ja integraatiopalvelut, lisenssienhallinta ja ylläpito sekä osa sovellusten pääkäyttäjätoiminnoista. Palveluhallinta -yksikkö olisi syytä organisoida niin, että yksikössä olisi jatkossa kaksi tiimiä: pääkäyttäjäpalvelut ja it-palvelujen hallinta. Pääkäyttäjien nykyinen työnjohdollinen lähijohtaja olisi jatkossa pääkäyttäjäpalvelut -tiimin lähijohtaja it-pääsuunnittelija (vak.nro 275352). Palveluhallinta -yksikön ja it-palvelujen hallinta -tiimin lähijohtajana toimii IT-suunnittelupäällikkö (vak.nro 409085).

​Edellä kuvattu tiimi- ja lähijohtajavastuiden muutos on käyty läpi yksikön henkilöstön kanssa. Muutosten yhteydessä henkilöiden tehtävissä ja palvelussuhteiden ehdoissa ei tapahdu muutoksia, eikä muutoksilla ole kustannusvaikutuksia.

​Liitteessä 1 on kuvattu yllä mainitut muutokset ja henkilöstön sijoittuminen palveluhallinta -yksikössä. Konsernihallinnon IT-palveluiden palveluhallinta -yksikön henkilöstö tulisi sijoittaa tiimeihin tämän päätöksen liitteen 1 mukaisesti.

​Hallinnon järjestämispäätöksen 6 §:n mukaan johdon tuen, yhteisten palveluiden ja integraatiotoiminnon johtajat päättävät alaisensa henkilöstön sijoittumisesta vastuualueille ja yksiköihin sekä päättävät vastuualueiden ja yksiköiden johtajien varahenkilöistä.

Liite 1​Henkilöstön sijoittuminen IT-palveluiden palveluhallinta -yksikössä (ei verkkojulkinen)

Liite 2​Henkilöstön sijoittuminen IT-palveluiden palveluhallinta -yksikössä

Hallintojohtaja Jukka Varonen:

Päätös​Päätin, että konsernihallinnon yhteisten palveluiden IT-palvelujen palveluhallinta -yksikön henkilöstö sijoittuu 1.4.2023 lukien tiimeihin tämän päätöksen liitteen 1 mukaisesti.

Jukka Varonen

hallintojohtaja

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tiedKonsernihallinto, IT-palvelut
tiedKonsernihallinto, IT-palvelut, palveluhallinta
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedXXXXX


Liitteet:

Kyhtpa § 10
Liite 1:Henkilöstön sijoittuminen IT-palveluiden palveluhallinta -yksikössä (ei verkkojulkinen)
Liite 2:Henkilöstön sijoittuminen IT-palveluiden palveluhallinta -yksikössä