LIITE ALLEKIRJOITETUN RATAPIHA-ALUEEN KUMPPANUUSSOPIMUS JA EHDOLLINEN KIINTEISTÖNKAUPPA -SOPIMUKSEEN

 

1.1

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

PL 355

20101 Turku

 

1.2

VR-Yhtymä Oyj

Y-tunnus: 1003521-5

PL 488 (Radiokatu 3)

00101 Helsinki

 

2. Sopimusmuutos

 

Osapuolet ovat 29.8.2022 allekirjoitetulla sopimuksella sopineet ratapiha-alueen kumppanuussopimuksesta ja ehdollisesta kiinteistönkaupasta (kh 23.5.2022 § 225).

 

Osapuolet sopivat tämän sopimuksen allekirjoituksin 29.8.2022 allekirjoitetun sopimuksen kohdan 7 sopimuksen voimassaoloon seuraavan muutoksen:

 

”Mikäli VR ja TRK ovat viimeistään 30.6.2023 allekirjoittaneet kiinteistökauppakirjan, mutta Turku Ratapiha 2/2018 asemakaava ei ole vielä valitusajasta tai tehdyistä valituksista johtuen saanut lainvoimaa, tämän sopimuksen kohdissa 4 (Kumppanuussopimus sopimuksen kohteena olevien kiinteistöjen kehittämiseksi), 5 (Sopimusaluetta koskeva ehdollinen kiinteistökauppa), ja 7 (Sopimuksen voimassaolo, päiväys ja allekirjoitukset) osapuolille asetettuja kaikkia määräpäiviä lykätään siihen saakka, kunnes areena- ja elämyskeskuksen asemakaava on lainvoimaisesti ratkaistu (pl. seuraavassa kappaleessa yksilöidyt määräpäivät, joihin ei tehdä muutosta). Mikäli areena- ja elämyskeskuksen asemakaava kumoutuu valituksista johtuen tai se ei tule voimaan mistä tahansa muusta syystä, kyseiset määräpäivät siirtyvät seuraavasti: asemakaavasta annetun lopullisen lainvoimaisen ratkaisun päivämäärä lisättynä kuudella (6) kuukaudella.

 

Kohdan 7 mukaiseen sopimuksen viimeiseen voimassaolopäivään (31.12.2032) ei kuitenkaan tehdä muutosta. Lisäksi todetaan, että kohdassa 5 tarkoitettu kaupanteon edellytys (a) on jo täyttynyt, eli Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi ehdollisen kiinteistökaupan ennen 30.6.2022. Lisäksi kohdassa 5 tarkoitettu aikaisin kaupantekoajankohta (1.1.2023) pysyy ennallaan.

 

Selvyyden vuoksi todetaan, ettei mahdollisella areena- ja elämyskeskushankkeeseen kohdistuvalla valituksella ole vaikutusta siihen, että kaupunki voisi kuuluttaa voimaan asemakaavan kolmansien osapuolien omistamien maa-alueiden osalta muilta kuin valituksen alaisilta osin (osittainen täytäntöönpano). Kohdan 2 mukaisten sopimuksen kohteena olevien alueiden osalta asemakaavaa ei voi kuuluttaa osittain voimaan ilman että Osapuolet sopivat siitä yhdessä.”

 

Lisäksi todetaan, että sopimuksen 4 kohtaa tarkennetaan seuraavasti korostetulla tavalla:

 

”Mikäli TRK:n ja VR:n välinen kiinteistönkauppa ei toteudu 30.6.2023 mennessä tai mikäli kaupunginvaltuusto ei hyväksy Turku Ratapiha 2/2018 asemakaavaa tai se ei saa lainvoimaa mahdollisista hyväksytyistä valituksista johtuen tai asemakaava ei tule voimaan mistä tahansa muusta syystä johtuen, käynnistävät Kaupunki ja VR kaavoituskumppanuuden tämän sopimuksen kohteena olevien Konepaja 3:10 kiinteistön (853-514-3-10) ja Rautatieasema 3:9 kiinteistöjen kehittämiseksi.”

 

Sopimus on muutoin voimassa entisin ehdoin.

 

Tätä sopimusmuutosta (liite) on tehty kaksi (2) saman sanaista kappaletta, yksi molemmille Osapuolille. Tämä Sopimus voidaan allekirjoittaa Osapuolia sitovasti myös sähköisesti. Tämä sopimusmuutos tulee voimaan, kun Osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

 

Turussa / Helsingissä [ ]. päivänä [ ]kuuta 2022

 

 

Turun kaupunki      VR-Yhtymä Oyj

 

 

 

Teemu Hyvönen

kehitysjohtaja, Kiinteistöt

 

 

 

Kai Perhola

kiinteistökehityspäällikkö