Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö4602.02.2023 

905-2023 (01 01 00)

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle siirtymisen johdosta avoimeksi tulleiden työsopimussuhteisten toimien lakkauttaminen

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 30.1.2023:

​Turun kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen toiminnat siirtyivät Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle osana sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoiminnan uudistusta 1.1.2023 alkaen.

​Hyvinvointialueille toteutettavia henkilösiirtoja koskevat asiat on määritelty sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta (616/2021, voimaanpanolaki) annetun lain 18 §:ssä. Turun kaupungista Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle siirtynyt henkilöstö on määräytynyt edellä todetun lain kohdan mukaisesti.

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden ja aluepelastuslaitoksen henkilöstön lisäksi hyvinvointialueelle siirtyivät konsernihallinnon eri yksiköistä hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä, joiden työtehtävät olivat sellaisia, että niistä vähintään 50 % suuntautui hyvinvointipalveluihin vuoden 2022 loppuun mennessä. Tämä henkilöstö oli määritelty konsernihallinnon eri yksiköissä.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle 1.1.2023 siirtymisen johdosta avoimiksi tulleet työsopimussuhteiset toimet tulisi tarpeettomina lakkauttaa.

​Hallintosäännön 84 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää työsopimussuhteisten toimien perustamisesta, muuttamisesta ja lakkauttamisesta.

Liite 1​Lakkautettavat toimet

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Päätös​Päätin, että liitteessä 1 luetellut avoimeksi tulleet työsopimussuhteiset toimet lakkautetaan 1.2.2023 lukien.

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedXXXXX


Liitteet:

Konha § 46
Liite 1:Lakkautettavat toimet