Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö1716.01.2023 

14702-2022 (00 01 01, 02 05 05)

Kannanotto Kalatalouden ja merenkulun koulutuksen edistämissäätiön sääntömuutoksesta

Konsernihallinto, lakipalvelut, kaupunginlakimies Annika Nieminen 11.1.2023:

Kalatalouden ja merenkulun koulutuksen edistämissäätiö - Stiftelsen för främjandet av fiskeri- och sjöfartsutbildning sr (jäljempänä säätiö) on 13.12.2022 saapuneeksi kirjatulla sääntömuutoksen hyväksymispyynnöllä pyytänyt Turun kaupungilta suostumusta sääntöjen muuttamiseen.

Säätiön hallitus on kokouksessaan 14.11.2022 tehnyt päätöksen sääntömuutoksesta. Samalla säätiön hallitus on päättänyt, että sääntömuutokseen pyydetään suostumus kaikilta hallituksen varsinaisilta jäseniltä ja varajäseniltä sekä säätiön ylläpitäjäorganisaatioilta.

Säätiön ylläpitäjien määrä vähenee yhdellä, koska alkuperäinen säätiön ylläpitäjä Suomen Erikoisalusten työnantajaliitto ry on lopettanut toimintansa virallisesti 24.2.2020. Yksi hallituspaikka vähenee tämän seurauksena. Säätiön lähettämän pyynnön liitteenä on yhdistysrekisterin ote, jonka mukaan Suomen Erikoisalusten työnantajaliitto ry on merkitty rekisteriin lakanneeksi 24.2.2020.

Säätiön voimassa olevien sääntöjen 5 §:n mukaan säätiön tehtäviä hoitaa hallitus, johon kuuluu yhdeksän (9) varsinaista jäsentä, joilla on henkilökohtaiset varajäsenet. Hallituksen jäsenten toimikausi on kolme (3) kalenterivuotta. Säätiön hallitus valitaan siten, että Paraisten kaupunki ja Turun kaupunki kumpikin valitsevat kaksi (2) jäsentä ja näille henkilökohtaiset varajäsenet sekä Stiftelsen för Åbo Akademi sr -niminen säätiö, Suomen laivanpäällystöliitto - Finlands skeppsbefälsförbund ry, Suomen Erikoisalusten työnantajaliitto ry, Kalatalouden Keskusliitto ry - Centralförbundet för Fiskerihushållning rf ja Suomen Kalankasvattajaliitto ry - Finlands Fiskodlarförbund rf valitsevat kukin yhden (1) jäsenen ja tälle yhden (1) henkilökohtaisen varajäsenen.

Säätiön hallitus on ehdottanut sääntöjen 5 §:n muuttamista siten, että jatkossa säätiön tehtäviä hoitaisi hallitus, johon kuuluu kahdeksan (8) varsinaista jäsentä, joilla on henkilökohtaiset varajäsenet. Hallituksen jäsenten toimikausi on kolme (3) kalenterivuotta. Säätiön hallitus valitaan siten, että Paraisten kaupunki ja Turun kaupunki kumpikin valitsevat kaksi (2) jäsentä ja näille henkilökohtaiset varajäsenet sekä Stiftelsen för Åbo Akademi sr -niminen säätiö, Suomen laivanpäällystöliitto - Finlands skeppsbefälsförbund ry, Kalatalouden Keskusliitto ry - Centralförbundet för Fiskerihushållning rf ja Suomen Kalankasvattajaliitto ry - Finlands Fiskodlarförbund rf valitsevat kukin yhden (1) jäsenen ja tälle yhden (1) henkilökohtaisen varajäsenen.

Muilta osin säätiön säännöt säilyisivät ehdotetun muutoksen jälkeen ennallaan.​

Turun kaupungin konserniohjeiden (kv 13.12.2021 § 286) 10.3 kohdan mukaan tytäryhteisön ja osakkuusyhteisön on tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä hyvissä ajoin ennen toimenpiteen toteuttamista yhtiöjärjestyksen ja sääntöjen muuttamisesta. Operatiivisten yhteisöjen osalta kaupungin ennakkonäkemystä vastaavan kannanoton antaa kansliapäällikkö.

Kansliapäällikkö päättänee esittää kannanottona, ettei Turun kaupungilla ole huomautettavaa Kalatalouden ja merenkulun koulutuksen edistämissäätiön ehdotukseen uusiksi säännöiksi.

Liite 1Kalatalouden ja merenkulun koulutuksen edistämissäätiön pyyntö liitteineen

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Päätös​Päätin esittää kannanottona, ettei Turun kaupungilla ole huomautettavaa Kalatalouden ja merenkulun koulutuksen edistämissäätiön ehdotukseen uusiksi säännöiksi.

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Jakelu

kanoKalatalouden ja merenkulun koulutuksen edistämissäätiö rs
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, lakipalvelut
tiedXXXXX


Liitteet:

Konha § 17
Liite 1:Kalatalouden ja merenkulun koulutuksen edistämissäätiön pyyntö liitteineen