Turun kaupunki | § | Päätöspöytäkirja | 1 |
Konsernihallinto, hankintapalvelut | |||
Loppupvm 30.6.2023, Hankintapäällikkö | 124 | 09.11.2022 |
9335-2022 (02 08 00)
Aikaveloituksella toteutettavat sähkötekniset työt ajalle 1.12.2022 - 30.11.2024
Hankintapalvelut, projektipäällikkö Tapani Järvinen:
Hankinnan tausta
Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Turun kaupungille hankittavista aikaveloituksella toteutettavista sähköteknisistä töistä ajalle 1.12.2022 (tavoite) - 30.11.2024, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa Tilaajan päätöksellä kahdella (2) vuodella (optio).
Hankinnassa on kysymys palveluhankinnasta, joka ylittää julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) EU-kynnysarvot (EU-hankinta).
Hankintaa koskeva EU-hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa 30.9.2022 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi, EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED) -tietokannassa. Tarjouspyyntö liitteineen lähetettiin julkaistavaksi samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.
Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa 20.10.2022.
Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä kuvattiin tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset. Lisäksi tarjouspyynnössä kuvattiin pisteytettävät laatuvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ja osatarjouksia ei hyväksytä.
Tarjous liitteineen tuli jättää suomen kielellä.
Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon sopimuskauden aikana.
Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus yhden palveluntuottajan kanssa.
Tarjoukset saatiin määräaikaan 2.11.2022 klo 11.00 mennessä seuraavilta tarjoajilta: Are Oy, LST Sähköpalvelu Oy ja Sähköpoint Oy.
Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.
Tarjoajien soveltuvuuden arviointi
Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.
Hankintalain 83 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa ehdokkaiden tai tarjoajien rekisteröitymistä, taloudellista ja rahoituksellista tilannetta sekä teknistä ja ammatillista pätevyyttä koskevia 84‒86 §:ssä tarkoitettuja vaatimuksia. Tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.
Kaikki tarjoajat ovat vakuuttaneet täyttävänsä tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.
Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen
Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.
Hankintalain 74 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa palvelun olevan tarjouspyynnössä ja muissa hankinta-asiakirjoissa esitettyjen vaatimusten mukainen. Hankintayksikön on suljettava tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset tarjouskilpailusta. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että sisällöltään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen sulkeminen pois tarjouskilpailusta ei ole ainoastaan hankintayksikön oikeus, vaan hankintayksikkö on tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun turvaamiseksi velvollinen sulkemaan tarjouspyynnön vastaisen tarjouksen pois tarjouskilpailusta.
Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.
Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta
Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että tarjouksista valitaan
tilaajalle kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous siten, että hinnan painoarvo on 80 % ja laadun painoarvo on 20 %.
Hintapisteet lasketaan seuraavasti:
- 10 * tuntiveloitushinta normaalina työaikana arkisin klo (07-16)
- 0,1 * tuntiveloitushinta arkisin klo 16-07 ja lauantaisin sekä pyhäpäivinä
- 100 € arvosta tarvikkeita vähennettynä tarjottu painotettu keskimääräinen alennusprosentti (tarjoajan tarvikealennusluettelon alennusprosenteista lasketaan painotettu keskiarvo)
Halvin yhteissumma saa 80 pistettä ja seuraavat suhteessa vähemmän pisteitä (halvin hinta / tarjottu hinta * 80p).
Laatupisteet lasketaan seuraavasti:
- Ammattimaisen henkilöstön määrä: pisteytyksessä ammattimaisen henkilöstön määrä huomioidaan 25 henkilöön asti, tarkoittaen, että 25 tai yli niin tarjoaja saa täydet pisteet (10 pistettä). Tarjoajat, joilla on vähemmän kuin 25 henkilöä saavat pisteitä seuraavan kaavan mukaan: ((tarjottu henkilöstön
määrä / suurimmalla tarjotulla henkilöstön määrällä (kuitenkin enintään luvulla 25) * enimmäispisteet 10)
- Henkilöstön yhteenlaskettu työkokemus: pisteytykseen käytetään enintään 20 henkilön työkokemus. Suurin yhteenlaskettu työkokemusmäärä saa 10 pistettä ja seuraavat suhteessa vähemmän pisteitä.
Enimmäismäärä laatupisteitä on 20 pistettä.
Hintapisteet ja laatupisteet lasketaan yhteen. Suurimman pistemäärän saanut valitaan palveluntuottajaksi.
Parhaat kokonaispisteet tarjousten vertailussa sai Are Oy. Tarjousten vertailu esitetään erillisellä liitteellä (Liite 1).
Liite 1 Tarjousten vertailutaulukko
Toimivalta
Turun kaupungin hallintosäännön 69 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä.
Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:
PäätösPäätän edellä esitetyin perustein, että aikaveloituksella tehtävien sähköteknisten töiden palveluntuottajaksi valitaan ajalle 1.12.2022 - 30.11.2024 valitaan Are Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.
Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.
Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.
Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.
Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.
Susanna Sarvanto-Hohtari
hankintapäällikkö
Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.
Lisätiedot: projektipäällikkö Tapani Järvinen, p. 044 907 5896
Jakelu
aoMuut tarjoajat
tiedKaupunginhallitus
Liitteet:
Khankpa § 124
Liite 1:Tarjousten vertailutaulukko