Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö11318.10.2022 

10285-2022 (02 08 00)

Digitaalisen työyhteisöpelin hankinnan hankintamenettelyn keskeyttäminen

Yhteiset palvelut, henkilöstön kehittämispäällikkö Eija Kavanti, yhteiset palvelut, henkilöstösuunnittelija Marita Heinä ja hankintapalveluiden osuus hankinta-asiantuntija Kati Sarasniemi 14.10.2022:

Hankinnan tausta

Turun kaupungin hankintapalvelut on pyytänyt Yhteisten palvelujen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia digitaalisesta työyhteisöpelistä Turun kaupungin käyttöön. Hankinnassa on kysymys tavarahankinnasta, joka ei ylitä hankintalain kansallista kynnysarvoa. (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot (kansallinen hankinta).

Hankintaa koskeva kansallinen hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa 06.09.2022 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen lähetettiin julkaistavaksi samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Hankinnasta ei esitetty tarkentavia kysymyksiä.

Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä kuvattiin tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä hankinnan kohde ja tuotteille asetetut ehdottomat vaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ja osatarjouksia ei hyväksytä.

Tarjous liitteineen tuli jättää suomen kielellä.

Hankinnan ennakoitu arvo vuodessa on noin 50 000 €. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon sopimuskauden aikana.

Tarjouspyyntöön saapui määräaikaan 28.9.2022 11:00:00 mennessä kolme (3) tarjousta seuraavilta tarjoajilta: Lentävä Liitutaulu Oy (FI25004059), SmoothTeam Oy (FI26790434) ja Topaasia Oy (2653911-9).

Hankintamenettelyn keskeyttäminen

Hankintayksikkö keskeyttää hankintamenettelyn hankintaa tekemättä. Keskeyttämisen syynä on se, että tarjouspyynnön määrittely on ollut vaillinainen, jonka johdosta hankintayksikkö ei ole hankkimassa ja saamassa sitä, mitä on tarkoitus hankkia. Määrittelyä tulee täsmentää ja jatkaa uudella tarjouspyynnöllä.

Hankintayksiköllä on edellä mainitusta syystä todellinen ja perusteltu syy keskeyttää hankintamenettely. Keskeyttämispäätöstä tehtäessä toimitaan tasapuolisesti ja tarjoajia syrjimättä.

Hankintayksikkö tulee käynnistämään hankinnan kohteessa uuden hankintamenettelyn, joka on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden erillinen ja uusi prosessi.

Toimivalta 

Turun kaupungin hallintosäännön 69 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä.

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

PäätösPäätin edellä esitetyin perustein, että

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Kati Sarasniemi 040-6551814

Jakelu

aoLentävä liitutaulu Oy
aoSmoothteam Oy
aoTopaasia Oy
tiedKaupunginhallitus
tpvXXXXX