Arvoisat Turun kaupungin edustajat,

 

Teknologiakampus Turku hakee Turun kaupungilta rahoitusta hankkeelle, jonka tavoitteena on lisätä Turun seudun PK-yritysten ja korkeakoulujen välistä yhteistyötä ja erityisesti korkeakoulujen TKI-osaamisen hyödyntämistä yritysten liiketoiminnan apuna.

 

Haemme rahoitusta 5-vuotiselle hankkeelle (1.1.2023-31.12.2027) yhteensä 1,6 M€ so. noin 320 000 € /vuosi. Hankeen budjetti koostuu pääasiassa palkkakuluista (noin 220 k€ / vuosi) ja TKI-seteleistä (noin 100 k€) vuosi.  Hankkeeseen palkataan TScP:n palvelukseen projektipäällikkö tai vastaava, jonka päätehtävänä on etsiä ja yhteensovittaa alueen yritysten tutkimus- ja kehittämistarpeita alueen korkeakoulujen osaamisen ja TKI-toiminnan tuottamien palvelujen kanssa. Tehtävä on luonteeltaan korkeaa asiantuntemusta edellyttävää myyntityötä. Hankkeessa tarjotaan myös mahdollisuus hakea TKI-seteleitä (á 5000 €) PK-yritysten ja korkeakoulujen yhteishankkeiden toteuttamiseksi ja laajempien hankkeiden valmistelemiseksi.

 

Pyydämme tutustumaan oheiseen liitteeseen ja harkitsemaan rahoituksen myöntämistä hankkeelle. TEM:in ja Taloustutkimuksen mukaan vuonna 2019 valtakunnallisesti vain 17% PK yrityksistä hyödynsi korkeakoulujen TKI-palveluita toiminnassaan. Tavoittelemme tämän hankkeen avulla tuon luvun merkittävää nostamista Turun seudulla.

 

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiinne.

 

Yst. terv.

 

Mika Hannula ja Mikko Helle, Teknologiakampus Turku