Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö9518.08.2022 

765-2022 (02 08 00)

Muotoilumenetelmien ja asiakaslähtöisen kehittämisen asiantuntijapalvelut 1.8.2022 - 31.7.2024

Konsernihallinnon hankintapalvelut, projektipäällikkö Tapani Järvinen:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia muotoilumenetelmien ja asiakaslähtöisen kehittämisen asiantuntijapalveluista ajalle 1.8.2022 (tavoite) - 31.7.2024, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa Tilaajan kirjallisella päätöksellä alkuperäisin ehdoin kahdella (2) yhden (1) vuoden pituisella optiokaudella.

 

Hankinta ylittää julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansallisen kynnysarvon.

 

Hankintaa koskeva hankintailmoitus julkaistiin HILMA-ilmoituskanavassa 29.4.2022. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

 

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa 19.5.2022. Kysymyksiin annettujen vastausten perusteella hankinnasta julkaistiin korjausilmoitus samana päivänä.

 

Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä kuvattiin tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

 

Tarjous liitteineen tuli jättää suomen kielellä.

 

Hankinnan ennakoitu arvo vuodessa on noin 40 000 €. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon sopimuskauden aikana.

 

Hankinnassa on kyse puitejärjestelystä, johon valitaan enintään viisi (5)

palveluntuottajaa. Arvoltaan yli 8 000 euron hankinnat kilpailutetaan puitesopimustoimittajien kesken minikilpailutusta käyttäen.

 

Minikilpailutuksessa tilaaja voi tarvittaessa tapauskohtaisesti täsmentää

tarjouspyynnössä mainittuja ehtoja kohdealueittain.

 

Määräaikaan 1.6.2022 klo 11.00 mennessä saatiin yhteensä 14 tarjousta, seuraavilta tarjoajilta:

A45 – ANELJÄVIIS

Digitalist Group Oyj

Eficode Oy

FCG Finnish Consulting Group Oy

Great Minds Oy

Innotiimi Oy

Kolmas Persoona Oy

LINK Design and Development Oy

MUOTOHIOMO OY

Oy Dialogues Design Ltd

Ramboll Finland Oy

Sitowise Oy

Spinnrock

Tamora Oy

 

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

 

Hankintalain 83 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa ehdokkaiden tai tarjoajien rekisteröitymistä, taloudellista ja rahoituksellista tilannetta sekä teknistä ja ammatillista pätevyyttä koskevia 8486 §:ssä tarkoitettuja vaatimuksia. Tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.

 

Kaikki tarjoajat ovat vakuuttaneet täyttävänsä tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Hankintalain 74 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa tavaran sekä palvelun olevan tarjouspyynnössä ja muissa hankinta-asiakirjoissa esitettyjen vaatimusten mukainen. Hankintayksikön on suljettava tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset tarjouskilpailusta. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että sisällöltään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen sulkeminen pois tarjouskilpailusta ei ole ainoastaan hankintayksikön oikeus, vaan hankintayksikkö on tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun turvaamiseksi velvollinen sulkemaan tarjouspyynnön vastaisen tarjouksen pois tarjouskilpailusta.

 

Arvioinnissa todettiin kaikkien tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan viisi kokonaistaloudellisesti edullisinta tarjousta seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:

 

1. Hinta, enimmäispisteet 60.

Halvin tuntihinta saa vertailussa enimmäispisteet 60. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 60).

 

2. Laatu, enimmäispisteet 40.

- pisteytettävä case-esimerkkitarjous, enintään 30 pistettä.

- Referenssipisteytys, enintään 10 pistettä.

 

Laadunvertailun suoritti tilaajan määrittelemä laadunvertailuryhmä.

Tarjousten vertailu esitetään erillisellä liitteellä.

 

Liite 1    Tarjousten vertailutaulukko

 

Arvoltaan yli 8 000 euron hankinnat kilpailutetaan puitesopimustoimittajien

kesken minikilpailutusta käyttäen.

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön (kv 17.5.2021 § 103) 69 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista ja niitä koskevista puitejärjestelyistä sekä määrää hankintaan ja tilaamiseen oikeutettuja sitovasti ne hankintapaikat, joista hankintaan ja tilaamiseen oikeutetut saavat tehdä hankintoja. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen (kp 6.7.2021 § 163) 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että muotoilumenetelmien ja asiakaslähtöisen kehittämisen asiantuntijapalveluista ajalle 1.8.2022 (tavoite) - 31.7.2024 solmitaan sopimukset viiden parhaat pisteet tarjousten vertailussa saaneen tarjoajan kanssa, eli Digitalist Group Oyj:n, Kolmas Persoona Oy:n, LINK Designin and Development Oy:n, Tamora Oy:n ja Sitowise Oy:n kanssa tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Arvoltaan yli 8 000 euron hankinnat kilpailutetaan puitesopimustoimittajien kesken minikilpailutusta käyttäen.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

 

Lisätiedot: projektipäällikkö Tapani Järvinen, 044 907 5896

Jakelu

aoMuut tarjoajat
tiedKaupunginhallitus


Liitteet:

Khankpa § 95
Liite 1:Tarjousten vertailutaulukko