Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö15402.05.2022 

12895-2021 (02 05 01)

Talousarviomäärärahan 14150 KH/Suurtapahtumat ja muut tilaisuudet ensimmäinen jakopäätös vuonna 2022

Elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen ja tapahtumajohtaja Antti Kirkkola 8.4.2022:

Kaupungin talousarviossa vuodelle 2022 on suurtapahtumille ja muille tilaisuuksille (kustannuspaikka 14150) käytettävissä 125.000 €:n määräraha.

Vetovoima- ja tapahtumavastuualue on valmistellut ensimmäisen jakosuunnitelman ko. määrärahalle.

Määrärahan käyttösuunnitelmalla tuetaan Turku strategian ja pormestariohjelman tavoitteita.

Määrärahan jaossa on noudatettu vakiintuneita periaatteita. Anomuksia käsiteltäessä on pyritty huomioimaan mm. tapahtuman strategisuus, luonne, status, laajuus, medianäkyvyys, toteuttamiskelpoisuus, osanottaja- sekä yleisömäärät sekä aluetaloudelliset- ja matkailuvaikutukset kaupungille.

Avustettavilta tapahtumajärjestäjiltä edellytetään perinteisen toiminnallisen ja taloudellisen raportoinnin lisäksi tiivistä markkinointiviestintään ja matkailun edistämiseen liittyvää yhteistyötä kaupungin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on tapahtuman medianäkyvyyden ja vetovoiman kasvattaminen sekä tapahtumien kytkeminen kaupunkimarkkinoinnin ja matkailun edistämiseen sekä kaupungin ydinviesteihin. Avustettavia tahoja kannustetaan suuntaamaan toimintaa kaupungin keskustaa-alueelle ydinkeskustan elinvoiman ja vireyden kasvattamiseksi. Lisäksi tapahtumajärjestäjiä kannustetaan ja ohjataan kaupungin tavoitteiden mukaisesti monialaisen vastuullisuuden edistämiseen, kuten joukkoliikenteen käytön suosimiseen tapahtuman osallistujille ja katsojille.

Nyt esitettävä 1. vaiheen määrärahan jakopäätös on liitteessä 1. Siinä kuvataan avustettavat tapahtumat ja toimenpiteet, joita saadaan avustaa ja joista saadaan aiheuttaa kustannuksia ko. määrärahatilille.

Esitämme, että 14150 KH/Suurtapahtumat ja muut tilaisuudet määrärahalla avustetaan tapahtumia ja sitä saadaan käyttää tapahtumatoiminnan edistämiseen liitteen 1 mukaisesti.

Liite 1Suurtapahtumat ja muut tilaisuudet käyttösuunnitelma 1-2022

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

PäätösPäätin, että 14150 KH/Suurtapahtumat ja muut tilaisuudet määrärahalla avustetaan tapahtumia ja sitä saadaan käyttää tapahtumatoiminnan edistämiseen liitteen 1 mukaisesti.

 

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Jakelu

aoHakijat
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tpvVapaa-aika, järjestämistoiminnon vetovoima- ja tapahtumavastuualue
tpvXXXXX


Liitteet:

Konha § 154
Liite 1:Suurtapahtumat ja muut tilaisuudet käyttösuunnitelma 1-2022