Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö3314.03.2022 

11224-2018 (02 08 00)

Lasten kuljetuspalveluiden hinnankorotusesitys osakokonaisuuksissa 1 ja 4

 

Projektipäällikkö Tapani Järvinen:

 

Turun kaupunki on kilpailuttanut lasten kuljetusten hankinnan (11224-2018) ja solminut sopimuksen osakokonaisuuksien 1 Mikaelin koulun kuljetukset ja 4 Katariinan koulun kuljetukset Vihdanmäki Oy:n kanssa.

 

Sopimuksessa on sovittu, että Palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti. Hintojen tarkistamisen perusteena ovat yleisen kustannustason muutokset ja niitä arvioidaan Tilastokeskuksen palvelujen tuottajahintaindeksin (H Kuljetus ja varastointi) vuotuisen muutoksen perusteella. Yleisen kustannustason tarkistamisen arvioinnissa käytetään viimeisiä saatavissa olevia valtakunnallisia tilastokeskuksen tilastotietoja. Hinnanmuutos saa olla enintään palvelujen tuottajahintaindeksin vuosittaisen muutoksen suuruinen, kuitenkin enintään kaksi (2) prosenttia.

 

Lisäksi sopimuksessa on sovittu, että esitykset hinnan muutoksista on esitettävä Tilaajalle kirjallisesti vähintään kolme (3) kuukautta ennen hinnanmuutoksen voimaan astumista.

 

Vihdanmäki Oy on esittänyt sopimushintoihin 2%:n hinnankorotusta 20.2.2022 päivätyllä kirjeellä (liitteenä).

 

Vihdanmäki Oy esittää, että hinnankorotus otettaisiin käyttöön sopimuksen mukaisesti kolmen (3) kuukauden kuluttua esityksen toimittamisesta, eli alkaen 21.5.2022 ja että hinnankorotus olisi voimassa sopimuskauden loppuun.

 

Esitetty muutos on sopimusehtojen mukainen ja voidaan hyväksyä.

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 69 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän, että Vihdanmäki Oy:n esittämä hinnankorotus hyväksytään ja lasten kuljetusten hankinnan osakokonaisuuksien 1 Mikaelin koulun kuljetukset ja 4 Katariinan koulun kuljetukset osalta hintoja korotetaan 2%.

 

Päätöksen mukainen hinnankorotus astuu voimaan 21.5.2022 ja on voimassa sopimuskauden loppuun 31.7.2023.

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

   

Oikaisuohje liitteenä

 

Lisätietoja: projektipäällikkö Tapani Järvinen puh. 044 907 5896.   

 

Hinnankorotusesitys Vihdanmäki 20.2.2022

Jakelu

aoVihdanmäki Oy
tiedKaupunginhallitus