NUORTEN OHJELMAHANSA

Neuss on nuori ja ajanvirrassa

Hansapäivää varten aiheseikkailu, vastuullisuus ja liiketoiminta nostetään neussiin noin 88 nuortenHansan edustajalle. Hansapäivän 2022 tapahtumarikkaan tarjouksen lisäksi nuortenHansan edustajilla on oma delegaattiohjelma. Tämä ohjelma tarjoaa kaikille osallistujille mahdollisuuden tutustua paremmin Neussin kaupungin merkittävään luonteeseen yrityspaikkana, jossa on kierros paikallisen talouden kohokohtiin, koskenlaskukierrokselle Erftillä ja sen (nuorten) kulttuurisessa monimuotoisuudessa. Yksi päätavoitteistamme on, että nuorten edustajien ohjelma ei saa tapahtua samanaikaisesti ja eristyksissä, vaan sijoittaa se tapahtuman keskelle. Hansapäivä lyhyillä matkoilla. Lyhyitä matkoja nuorilleHansa!

Majoitus: Hotellialus edustajille!

Hotellilaiva on vuokrattu yksinomaan nuorilleHansalle. Tämä on hostelli jopa 88 nuortenhaastajalle 26.5.th 29 astith, 2022. Alus sijaitsee Harbour Pier 1:ssä (Hafenbecken 1), aivan Greyhound Pier 1 -nuorisokeskuksen vieressä, kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Hansapäivän tärkeimmistä toiminta-alueista.

YouthHansa-ohjelma

Koko tapahtuman ajan nuorisovaltuutetuille tarjotaan yhtä jännittävää ja monipuolista ohjelmaa kuin Neussin hansakaupunki. Se keskittyy pääasiassa kolmeen profiiliin: seikkailuun, kestävyyteen ja talouteen.

Profiilit

Profiilin talous

Hansakaupunkien satamat olivat useita satoja vuosia sitten tärkeä kaupan ja logistiikan keskus. Nykyään Neussin hansakaupungin satama muodostaa edelleen kaupungin taloudellisen keskuksen, jossa on yli 500 hehtaaria, 150 yritystä ja 21 000 turvallista työpaikkaa. Hansapäivän aikana nuorisovaltuutetut saavat mahdollisuuden vierailla valituissa satamayhtiöissä, joista osa on jo etukäteen osoittautunut hansapalkinnon saajiksi.

Profiili seikkailu

Lähde upealle matkalle ja koe jännittävä koskenlaskukierros Erftillä! Jopa 14 osallistujaa voi mennä yhdessä veneessä, mikä takaa erityisen ryhmäkokemuksen. Ennen koskenlaskukierroksen alkua koulutetut oppaat antavat sinulle yksityiskohtaisen ohjeen melontatekniikasta sekä pelastusliivin jokaiselle osallistujalle. Erityistaitoja ei tarvita, mutta kaikkien on voitava uida!

Päivämäärä: 27.05.2022, 13:00 pm – 15:00 ja 28.05.2022, 11:00 am - 13:00 pm

Profiilin kestävyys

Ilmasto- ja ympäristöaiheista parhaillaan käytävien ja kasvavien keskustelujen aikana ohjelmaan integroidaan kestävän kehityksen aihe. Yhteistyössä Rhein-Kreis Neussin ravitsemusneuvoston kanssa sunnuntai-iltapäivisin järjestetään useita työpajoja "Kestävä ravitsemus" eri asiantuntijoiden johdolla. Nuorisovaltuutetuille annetaan hyödyllisiä vinkkejä kestävään kulutukseen. Lisäksi voit nauttia kotitekoisista virvokkeista – ekologisesti ja taloudellisesti ystävällisten tuotteiden pohjalta tietysti!

Profiilien väliset ohjelmapisteet:

nuoretHansa-Kahvila

Greyhound Pier 1 Municipal Youth Centre sijaitsee laiturilla 1, keskellä kaupungin keskustaa ja hotellin alusta. NuortenHansa-Cafena Greyhound Pier 1 on keskeinen yhteyspiste nuorilleHansa-edustajille koko Hansapäivän 2022 ajan. NuortenHansa-Cafe tarjoaa kaikki mahdollisuudet vaihtaa keskenään, ja lisäksi tämä kohtaamispaikka mahdollistaa neussin aktiivisten ja sitoutuneiden nuorten ja nuortenHansan edustajien tutustumisen toisiinsa. Lisäksi se tarjoaa paikan rauhoittua ja rentoutua hansapäivän laajasta ohjelmasta huolimatta. NuortenHansa-kahvilan tiimi on käytettävissä vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi ja auttamaan huolenaiheissasi oleskelusi aikana ja odottaa vilkasta viikonloppua ja kokousta ajan virratessa.

Nuorten Hansa-puolue

Perjantaina 27.5.th, 2022, nuorten edustajien viimeinen juhla pidetään kunnan nuorisokeskuksessa "Das Haus", joka on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Viime vuonna "Das Haus" kunnostettiin ja varustettiin uusilla tiloilla. Lisäksi se on tunnettu erilaisten konserttien ja / tai tanssiprojektien järjestämisestä. Siksi laitoksen viehätys on hyvä ja tarjoaa sopivan ilmapiirin puolueelle.

Nuorisovaltuutekokous

Nuorisovaltuutetuille lauantaina 28.5.th, 2022, Neussin kaupungintalon valtuustotalo järjestetään. Se tarjoaa riittävästi tilaa 88 edustajalle, ja valtuustosalissa on myös tarvittavat tekniset laitteet.

Osallistumismaksu

Nuorisovaltuutetajien maksu sisältäen majoituksen, ohjelman ja ateriat on 100,00 €. Tähän ei sisälly suuren hansajuhlan pääsymaksua lauantaina 28.5.th, 2022. Rekisteröinti (myös hansapuolueelle) tapahtuu hansapäivän rekisteröintijärjestelmän kautta (ota yhteyttä hansakaupungin vastaavaan koordinaattoriin).