Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja2414.02.2022 

1781-2022 (01 02 00)

Palkanmaksu JHL:n ja Jyty:n 29.11.2021 toteuttaman ulosmarssin ajalta

Palvelussuhdepäällikkö Elina Reinikainen 9.2.2022:

Ammattiliitot JHL ja Jyty toteuttivat maanantaina 29.11.2021 työntekijöidensä poistumisen ulos työpaikoiltaan kello 13. Ulosmarssi koski em. ammattiliittojen jäseniä. Ulosmarssiin osallistui noin 450 henkilöä.   

Lähtökohtana palvelussuhteen perusteella maksettavan palkan ja muiden vastaavien etuuksien osalta on, ettei niitä suoriteta työtaistelun piiriin kuuluville siltä ajalta, kun työnteko on estynyt työtaistelutoimenpiteen vuoksi. Edellä todettuun ulosmarssiin osallistuneiden osalta poissaolo työpaikoilta on siis palkatonta aikaa.

Palkkojen takaisinperintä on tarkoituksenmukaista toteuttaa niin, että koneellisen työajan seurannan (Flexim) piirissä olevilla poissaoloaikaa ei huomioida työajaksi, vaan poissaolo merkitään järjestelmään koodilla ”oma asia ulos”.

Työaikaleimaukset korjataan oikeiksi keskitetysti Flexim-järjestelmän pääkäyttäjien toimesta.

Niiden osalta, joilla em. järjestely ei ole mahdollinen, tullaan palkkaus tarkistamaan takautuvasti niin, että poissaolotunneilta ei makseta palkkaa. Työnantaja toimittaa Sarastiaan listat, joiden perusteella palkkoihin tehdään tarvittavat korjaukset.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

PäätösPäätin, että JHL:n ja Jyty:n 29.11.2021 toteuttaman ulosmarssin aikana töistään poissaolleiden henkilöiden osalta palkkaa ei makseta siltä ajalta, kun työnteko on estynyt työtaistelutoimenpiteen vuoksi. Koneellisen työajan seurannan (Flexim) piirissä olevilla poissaoloaikaa ei huomioida työajaksi, vaan poissaolo merkitään järjestelmään koodilla ”oma asia ulos” ja niiden osalta, joilla em. järjestely ei ole mahdollinen, tullaan palkkaus tarkistamaan takautuvasti niin, että poissaolotunneilta ei makseta palkkaa.

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, IT-palvelut
tiedKonsernihallinto, johdon tuki
tiedKonsernihallinto, järjestämistoiminto
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedKonsernihallinto, yhteiset palvelut
tiedTyöllisyys
tiedVapaa-aika
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslaitos
tiedXXXXX