Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö13923.12.2021 

15407-2021 (02 07 01)

Ajoneuvon NGM-390 siirtoTurun Ammatti-instituutille opetuskäyttöön

Palveluasiantuntija Timo Haikola 21.12.2021:                                                                                          

Hankintapalveluiden hallinnassa oleva palveluauto NGM-390 on ollut vara-autona hankintapalveluiden kuljetuspalvelut yksikössä. Ajoneuvon käyttö on ollut vähäistä eikä sen pitäminen kuljetuspalvelut yksikössä ole tarkoituksenmukaista. Turun ammatti-instituutti on ilmoittanut halukkuuntensa ottaa ajoneuvon henkilöliikenteen opetuskäyttöön logistiikkapuolelle. Hankintapalveluiden puolesta ajoneuvo voidaan siirtää Turun ammatti-instituutille opetuskäyttöön hyödynnettäväksi.

Ajoneuvon hallinta tulisi siirtää 1.1.2022 Turun ammatti-instituutille ja samassa yhteydessä tehdä ajoneuvolle omistajamuutos.

Toimivalta

Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen (kp 6.7.2021 § 163) 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty mm. toimivalta päättää käyttökelvottoman tai korjaustarpeiltaan merkittävän ajoneuvokaluston rekisteristä poistamisesta ja romuttamisesta sekä vaihtovuorossa olevien ajoneuvojen myynnistä, joko kilpailutusten yhteydessä tai erikseen esimerkiksi julkisella huutokaupalla. Mainitun päätöksen perusteella hankintapäälliköllä on myös mm. valtuudet Traficomin oma-asiointiin, suomi.fi -tunnukset kaupungin y-tunnuksen alla oleviin hankintapalveluiden hallinnoimiin ajoneuvoihin. Valtuudet koskevat ajoneuvojen tietojen katselua, ajoneuvovarmenteiden luomista sekä omistajanvaihdoksia koskevien luovutusilmoitusten tekemistä, ajoneuvojen rekisteröintiä sekä ajoneuvotietojen tilaamista.

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

PäätösPäätin, että hankintapalveluiden omistuksessa ja hallinnassa ollut ajoneuvo rekisterinumerolla NGM-390 siirretään 1.1.2022 Turun ammatti-instituutille opetuskäyttöön ja että samassa yhteydessä ajoneuvolle tehdään omistajanvaihdos.

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tpvTurun ammatti-instituutti - Åbo yrkesinstitut
tpvXXXXX