Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö1301.02.2022 

2981-2020 (02 08 00)

Kertakäyttöisten astioiden, aterimien, tuorekelmujen, leivinpaperien, säilytys- ja pakkausmateriaalien sekä rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivien annosrasioiden hinnankorotusesitys

Hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 31.1.2022:

 

Hankinnan tausta

Turun kaupungin strateginen hankinta (nykyinen konsernihallinnon hankintapalvelut) on kilpailuttanut Maskun ja Sauvon kunnan sekä Turun kaupungin käyttöön hankittavat kertakäyttöiset astiat, aterimet, tuorekelmut, leivinpaperit, säilytys- ja pakkausmateriaalit sekä Sauvon kunnan ja Turun kaupungin rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivat annosrasiat ajalle 1.7.2020 - 30.4.2022, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä (1) vuodella ajalle 1.5.2022 - 30.4.2023 (optio). Optiossa on kyse Tilaajan oikeudesta ei velvollisuudesta.

 

Hankinta oli jaettu neljään ryhmään seuraavasti:

Ryhmä 1 Kertakäyttöastiat ja aterimet

(Maskun ja Sauvon kunta sekä Turun kaupunki)

 

Ryhmä 2 Tuorekelmut, leivinpaperit, säilytys- ja pakkausmateriaalit jne

(Maskun ja Sauvon kunta sekä Turun kaupunki)

 

Ryhmä 3 Comple (TP16 ja TP11) rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivat annosrasiat, suljentakalvot ja foliolaminaatti sekä muuta ruuanpakkausmateriaalit (Sauvon kunta ja Turun kaupunki)

 

Ryhmä 4 Duniform DF 20 suljentalaitteen kanssa yhteensopivat annosrasiat ja suljentakalvot (Turun kaupunki)

 

Hankintasopimus (2981-2020) on tehty kaikissa ryhmissä hankintapäällikön päätöksen 3.6.2020 § 54 mukaisesti VeliMark Oy:n kanssa ajalle 1.7.2020 – 30.4.2022.

 

Sopimuksen mukaan toimittaja voi optiokauden osalta ehdottaa hintojen muuttamista vain Toimittajasta itsestään riippumattomia olennaisia muutoksia vastaavasti. Toimittajan on ilmoitettava Tilaajalle hintojen korottamisesta kirjallisesti vähintään viisi (5) kuukautta ennen mahdollisen optiokauden alkamista. Tilaajan niin vaatiessa, Toimittajan on esitettävä Tilaajalle asianmukainen kirjallinen selvitys kustannusten kehityksestä.

 

VeliMark Oy on toimittanut 9.11.2021 hinnanmuutosesityksen. Hinnanmuutokset koskevat mahdollista optiokautta (1.5.2022 – 30.4.2022).

 

Syynä hinnankorotukseen on tuotteiden kustannuspohjan merkittävä kasvu. Tärkeimmät kustannuksia lisäävät tekijät ovat raaka-aine ja logistiikka, EU-lainsäädännön asettamat vaatimukset sekä inflaatio.

 

VeliMark Oy on ilmoittanut korottavansa hintoja 12 % mahdolliselle optiokaudelle.

 

Liite 1                                  Hinnanmuutokset kertakäyttöiset astiat ja aterimet sekä pakkausmateriaalit

Liite 2                                  Hinnanmuutokset tuorekelmut, leivinpaperit, säilytys- ja pakkausmateriaali

Liite 3                                  Hinnanmuutokset Comple (TP16 ja TP11) rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivat annosrasiat, suljentakalvot ja foliolaminaatti sekä muut ruuanpakkausmateriaalit (

Liite 4                                  Hinnanmuutokset Duniform DF 20 suljentalaitteen kanssa yhteensopivat annosrasiat ja suljentakalvot

 

Toimivalta

Turun kaupungin hallintosäännön (kv 17.5.2021 § 103) 69 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista ja niitä koskevista puitejärjestelyistä sekä määrää hankintaan ja tilaamiseen oikeutettuja sitovasti ne hankintapaikat, joista hankintaan ja tilaamiseen oikeutetut saavat tehdä hankintoja. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen (kp 6.7.2021 § 163) 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että VeliMark Oy:n hinnankorotukset hyväksytään mahdolliselle optiokaudelle 1.5.2022 alkaen.

 

 

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen, puhelin 044 907 5894

Jakelu

tiedMaskun kunta
tiedSauvon kunta
aoVeliMark Oy
tiedKaupunginhallitus
tpvXXXXX


Liitteet:

Khankpa § 13
Liite 1:Hinnanmuutokset kertakäyttöiset astiat ja aterimet sekä pakkausmateriaalit
Liite 2:Hinnanmuutokset tuorekelmut, leivinpaperit, säilytys- ja pakkausmateriaali
Liite 3:Hinnanmuutokset Comple (TP16 ja TP11) rasiansuljentalaitteiden kanssa yhteensopivat annosrasiat, suljentakalvot ja foliolaminaatti sekä muut ruuanpakkausmateriaalit
Liite 4:Hinnanmuutokset Duniform DF 20 suljentalaitteen kanssa yhteensopivat annosrasiat ja suljentakalvot