Yhtiöjärjestys (luonnos 26.1.2022)

 

1 § Yhtiön toiminimi

 

Yhtiön toiminimi on Turun Raitiotie Oy.

 

2 § Yhtiön kotipaikka

 

Yhtiön kotipaikka on Turku.

 

3 § Yhtiön toimiala

 

Yhtiön toimialana on Turun ja mahdollisesti Turun naapurikuntien alueelle sijoittuvan raitiotien toteutussuunnittelu rakentamisvalmiuteen asti siten, että yhtiöllä on mahdollisuus toteuttaa raitiotien rakentaminen omaan taseeseensa. Yhtiö tehdä tai teettää selvityksiä hankkeen rakentamisen mahdollistamiseksi sekä hankkeeseen liittyvien hyötyjen, haittojen, kustannusten ja muiden vaikutusten tunnistamiseksi.

 

4 § Yhtiön toiminnan tarkoitus

 

Yhtiön toiminnan tarkoituksena on kehittää ja tuottaa yhteiskunnan, viranomaisten ja osakkaidensa tarpeisiin raitiotieinfrastruktuurin suunnitelmia ja tähän liittyvien hyötyjen, haittojen, kustannusten ja muiden vaikutusten arviointia. Yhtiön toiminnan pääasiallinen tarkoitus ei ole tuottaa voittoa osakkeenomistajilleen.

 

Tämän pykälän määräyksillä ei ole tarkoitus poiketa yhtiön jakokelpoisten varojen jakamismahdollisuudesta vain osakkeenomistajille.

 

5 § Hallitus

 

Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu 3 - 5 varsinaista jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi kestää valitsemista seuraavan vuoden varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka.

 

6 § Toimitusjohtaja

 

Hallitus voi valita yhtiölle toimitusjohtajan, jonka tulee hallituksen ohjeiden ja määräysten mukaan hoitaa yhtiön juoksevaa hallintoa.

 

7 § Yhtiön edustaminen

 

Yhtiötä edustavat paitsi hallitus, myös hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin ja hallituksen jäsenet kaksi yhdessä. Lisäksi hallitus voi antaa nimetylle henkilölle prokuran tai oikeuden yhtiön edustamiseen.

 

8 § Varsinainen yhtiökokous

 

Varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä

1. tilinpäätöksen vahvistamisesta,

2. taseen osoittaman voiton käyttämisestä,

3. vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle,

4. hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinnasta ja palkkioista

5. sekä käsiteltävä muut kokouskutsussa mainitut asiat.

 

9 § Tilikausi

 

Yhtiön tilikausi on kalenterivuosi. Ensimmäinen tilikausi päättyy 31.12.2022.