Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja21415.12.2021 

14707-2021 (01 02 01)

Ammatillisen koulutuksen sähköalan tuntiopettajalle maksettava rekrytointilisä

Palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 14.12.2021:

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus on tehnyt esityksen sähköalan tuntiopettajalle maksettavasta rekrytointilisästä. Esitystä perustellaan sillä, että sähkö- ja automaatioalalla on koettu lähes ylipääsemättömäksi haasteeksi löytää opettajia, joilla on kokemusta teollisuudesta ja sellaista alan vahvaa tuntemusta ja käytännön työn osaamista, joka on opetustehtävän kannalta ehdoton edellytys. Avoimen Kuntarekry -haun kautta ei ole löytynyt hakijoita, joilla olisi riittävä käytännön työkokemus opetustehtävän sisältöä vastaavissa tehtävissä.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksen mukaan sähkö- ja automaatioalan tuntiopettajaksi palkattavalla henkilöllä on yli kahdenkymmenen vuoden työkokemus sähkö ja automaatioalalta teollisuudessa, jota opetustehtävässä edellytetään. Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus esittää tuntiopettajaksi palkattavalle henkilölle 8 %:n rekrytointilisää viranhaltijan tehtäväkohtaisesta palkasta. Viranhaltijalle myönnetty rekrytointilisä alenee kaikkia viranhaltijan tehtäväkohtaisessa palkassa tapahtuvia korotuksia vastaavasti.

Turun kaupungin säännöstön (kohta 6.5 VIII Rekrytointilisä) mukaan rekrytointilisää voidaan maksaa Turun kaupungin palvelukseen palkattavalle työntekijälle/viranhaltijalle niissä tehtävissä, joissa on henkilöstön saatavuuteen liittyviä ongelmia. Rekrytointilisän suuruus voi olla enintään 8 % viranhaltijan/työntekijän tehtäväkohtaisesta palkasta. Viranhaltijalle/työntekijälle myönnetty rekrytointilisä alenee kaikkia viran-/toimenhaltijan tehtäväkohtaisessa palkassa tapahtuvia korotuksia vastaavasti.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksessä todettujen seikkojen pohjalta voidaan todeta ammatti-instituutin sähkö- ja automaatioalan opettajien rekrytoinnissa olevan sellaisia rekrytointiongelmia, että edellytykset rekrytointilisän maksamiselle ovat olemassa.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

PäätösPäätän, että kasvatus- ja opetusjohtajan päätöksellä voidaan Turun ammatti-instituuttiin palkattavalle sähkö- ja automaatio-alan tuntiopettajalle maksaa OVTES:n osio A 20 a §:n mukaista rekrytointilisää 1.1.2022 alkaen. Rekrytointilisän enimmäismäärä on 8 % viranhaltijan tehtäväkohtaisesta palkasta ja se alenee kaikkia viran- / toimenhaltijan tehtäväkohtaisessa palkassa tapahtuvia korotuksia vastaavasti.

Rekrytointilisä esitetään ja päätetään maksettavaksi nimeltä mainitulle henkilölle. Rekrytointilisän maksun edellytys on, että henkilö on siinä virassa / toimessa, jossa lisä hänelle on myönnetty.

 

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

mtpvSarastia Oy
tiedKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
mtpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedXXXXX