Yhtiöjärjestys luonnos

 

1 § Yhtiön toiminimi

 

Yhtiön toiminimi on Turun Taiteen talo Oy, Konstens hus i Åbo Ab

 

2 § Yhtiön kotipaikka

 

Yhtiön kotipaikka on Turku.

 

3 § Yhtiön toimiala

 

Yhtiön toimialana on edistää ja tukea Turun kaupungissa tapahtuvaa kulttuuritoimintaa, taiteen ja kulttuurin ammattilaisten työllisyyttä ja elinkeinoa sekä kehittää ja organisoida Taiteen talo –konseptia Turussa. Taiteen talo on vetovoimainen eri taiteenlajeja yhdistävä kohtaamispaikka. Yhtiö tekee yhteistyötä kulttuuritoimijoiden, luovan talouden yritysten, kaupallisten yritysten ja korkeakoulujen kanssa.

Yhtiö voi järjestää muutakin kehitystoimintaa ja konsultointia. Yhtiö järjestää toimintaa erityisesti Turussa, mutta myös valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

 

4 § Yleishyödyllisyys ja varojenjako

 

Yhtiön toiminnan tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Yhtiö ei jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön toiminnan kehittämiseen yhtiökokouksen päättämällä tavalla.

 

Osakepääomaa alennettaessa, hankittaessa tai lunastettaessa omia osakkeita varat on jaettava Turun kaupungin osoittamaan yleishyödylliseen kulttuuritoimintaan. Purettaessa yhtiö tai kun yhtiö poistetaan rekisteristä, on jäljellä olevat varat sen jälkeen, kun yhtiön velvoitteet on hoidettu ja kun osakkeenomistajille on palautettu osakkeista yhtiölle maksettu määrä, käytettävä Turun kaupungin osoittamaan yleishyödylliseen kulttuuritoimintaan.

 

5 § Hallitus

 

Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu 7 varsinaista jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi kestää valitsemista seuraavan vuoden varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka.

 

6 § Toimitusjohtaja

 

Hallitus valitsee yhtiölle toimitusjohtajan, jonka tulee hallituksen ohjeiden ja määräysten mukaan hoitaa yhtiön juoksevaa hallintoa.

 

7 § Yhtiön edustaminen

 

Yhtiötä edustavat paitsi hallitus, myös hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin ja hallituksen jäsenet kaksi yhdessä. Lisäksi hallitus voi antaa nimetylle henkilölle prokuran tai oikeuden yhtiön edustamiseen.

 

8 § Varsinainen yhtiökokous

 

Varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä

1. tilinpäätöksen vahvistamisesta,

2. taseen osoittaman voiton käyttämisestä,

3. vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle

ja

4. hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinnasta ja palkkioista

5. sekä käsiteltävä muut kokouskutsussa mainitut asiat.

 

9 § Tilikausi

 

Yhtiön tilikausi on kalenterivuosi. Ensimmäinen tilikausi päättyy 31.12.2022.