SOVINTOSOPIMUS/LUONNOS 1.9.2021

 

Allekirjoittaneet ovat täten tehneet seuraavan sovinnon:

 

 

1Osapuolet

 

1.1

 

Turun Kaupunki, Tilapalvelukeskus (y-tunnus: 0204819-8) (myöhemmin myös Myyjä)

 

1.2

 

Hirvensalo-seura ry (rekisterinumero: 145.466) (myöhemmin myös Ostaja)

 

Jäljempänä osapuolista käytetään yhdessä termiä ”Osapuolet”.

2Asian tausta

 

Myyjä ja Ostaja ovat 16.9.2009 päivätyllä kauppakirjalla tehneet kaupan, jossa Ostaja on sitoutunut erittelemään ja purkamaan osoitteessa Tammistontie 44, 20900 Turku sijaitsevasta ns. Kraatarin ja Muonamiehen torpasta ja sen piharakennuksesta käyttökelpoisiksi katsomansa osat ja purkamaan omalla kustannuksellaan kaupan kohteen sijaintipaikaltaan 23.9.2009 mennessä ja siirtämään kaupan kohteen pois tontilta samaan määräpäivään mennessä. Edelleen kauppakirjan ehtojen mukaan ostaja on sitoutunut pystyttämään kaupan kohteen kaupan tarkoitusta toteuttavaksi hirsimökiksi Hirvensaloon kymmenen (10) vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta. Kauppakirjan ehtojen mukaan Ostaja on velvollinen maksamaan viiden tuhannen (5000) euron sopimussakon tämän kappakirjan ehdon rikkomisesta.

 

Hirret ovat tällä hetkellä varastoituna osoitteessa Rauhaniementie, asemakaavoittamattomalla tilalla, jonka kiinteistötunnus on 853-519-1-8.

 

Ostaja on laiminlyönyt edellä mainitun rakennuttamisvelvoitteen toteuttamisen sopimuksen mukaisessa määräajassa.

 

 

3Sopimuksen ehdot

 

Osapuolet sopivat erimielisyyden kokonaisuudessaan ja lopullisesti seuraavin ehdoin:

 

Ostaja sitoutuu siirtämään kaupan kohteena olevat hirret ja kaupan kohteena olleen muun irtaimen omaisuuden pois Turun kaupungin kiinteistöltä 853-519-1-8 sekä siistimään paikan 31.11.2021 mennessä.

 

Osapuolet sopivat erikseen katselmuksen kohteessa ennen edellä mainitun määräajan umpeutumista, jotta Osapuolet voivat yhteisesti todeta sovintosopimuksen edellytysten täyttyneen. Katselmuksesta laaditaan pöytäkirja, jonka molemmat Osapuolet allekirjoittavat. Kun Ostaja on suorittanut em. velvoitteensa tässä sopimuksessa sovittuun määräaikaan mennessä, Kaupunki luopuu vaatimasta kauppakirjan mukaista sopimussakkoa Ostajalta.

 

 

Tämän sopimuksen allekirjoituksilla Osapuolet vahvistavat luopuvansa lopullisesti kaikista erimielisyyteen liittyvistä toisiaan kohtaan esittämistään vaatimuksista ja vahvistavat, että kummallaan ei ole tämän sovintosopimuksen allekirjoitushetkellä mitään muitakaan vaatimuksia toisiaan kohtaan tässä sovintosopimuksessa sovittujen toimenpiteiden tultua suoritetuksi määräajassa ja hyväksytyksi kokonaisuudessaan.

 

Osapuolet vastaavat kaikista omista erimielisyyden hoitamiseen liittyvistä ja siitä aiheutuneista ja aiheutuvista kustannuksistaan (mukaan lukien mahdolliset asianajokulut).

 

Tästä sovintosopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat riidat ratkaistaan ensiasteessa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

Tämä sopimus tulee voimaan, kun se on kummankin Osapuolen allekirjoittama.

Selvyyden vuoksi todetaan, että edellä kuvattu sovinto tehdään oikeudenkäynnin välttämiseksi ja Erimielisyyden lopulliseksi ratkaisemiseksi. Kumpikaan Osapuoli ei myönnä toisen Osapuolen asiassa esittämiä vaatimuksia, väitteitä tai kiistämisperusteita osaksikaan oikeiksi.

 

Tätä sovintosopimusta on laadittu kaksi samasanaista kappaletta, yksi kummallekin osapuolelle.

 

 

 

   Turussa ___. päivänä _______kuuta 2021   Turussa ___. päivänä _______kuuta 2021

 

 

TURUN KAUPUNKIHIRVENSALO-SEURA RY

 

 

   Leevi Luoto         

TilapalvelukeskusHannele Mustonen

   vs.tilapalvelujohtaja          Hirvensaloseuran puheenjohtaja

               

 

 

LIITTEET

   Liite 1: kauppakirja, päivätty 16.9.2009