Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja8927.08.2021 

9954-2021 (01 02 00, 01 00 01)

Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) voimaantuloon liittyvät palkkahinnoittelumuutokset

Palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen:

Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus (SOTE-sopimus) tulee voimaan 1.9.2021 lukien. Sopimus tulee sovellettavaksi sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä kunnissa ja kuntayhtymissä. Uuden SOTE-sopimuksen piiriin siirtyy KVTES:n liitteiden 3 ja 4 soveltamisalan piiriin kuuluva henkilöstö kokonaisuudessaan, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä työskentelevät palkkahinnoittelun ulkopuolella olleet henkilöryhmät. SOTE-sopimuksen piiriin siirtyviä palkkahinnoittelun ulkopuolisista ovat mm. sosiaali- ja terveydenhuollon hinnoittelemattomat esimiehet, psykologit, puheterapeutit ja ravitsemusterapeutit.

Toimisto-, hallinto-, tai tukipalvelutehtävät eivät ole SOTE-sopimuksen piiriin kuuluvia, joten kaikki hyvinvoinnin palvelukokonaisuudessa työskentelevät eivät siirry SOTE-sopimuksen piiriin.

SOTE-sopimuksen soveltamisala ja sopimuksen piiriin kuuluminen on tarkemmin kuvattu KT:n yleiskirjeessä 6/2021.

SOTE-sopimuksen käyttöönottoon liittyvistä hinnoittelumuutoksista on tarkoituksenmukaista tehdä henkilöstöjohtajan erillinen päätös, jossa todetaan sopimuksen piiriin siirtyvät henkilöstöryhmät.

SOTE-sopimuksen käyttöönotolla ei ole vaikutusta viran- tai toimenhaltijoiden maksussa olevaan tehtäväkohtaiseen palkkaan.

Kansliapäällikön 1.6.2021 § 98 tekemän delegointipäätöksen mukaan henkilöstöjohtajan tehtävänä on päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista.

Liite 1SOTE-sopimuksen piiriin 1.9.2021 lukien siirtyvät palkkahinnoittelun ulkopuoliset virat ja toimet

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

PäätösPäätin, että Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) käyttöönottoon liittyen siirretään kaikki KVTES:n palkkahinnoitteluliitteiden 3 ja 4 soveltamisalan piiriin 31.8.2021 kuuluvat virat ja toimet sekä niiden haltijat SOTE-sopimuksen soveltamisalan piiriin 1.9.2021 lukien ja

että SOTE-sopimuksen soveltamisalan piiriin siirtyvät 1.9.2021 lukien oheisessa liitteessä 1 todetut tällä hetkellä KVTES:n palkkahinnoittelun ulkopuolella olevat virat ja toimet sekä niiden haltijat.

 

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tpvSarastia Oy
mtpvHyvinvointi
tiedKaupunginhallitus
mtpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedXXXXX


Liitteet:

Khenkpa § 89
Liite 1:SOTE-sopimuksen piiriin 1.9.2021 lukien siirtyvät palkkahinnoittelun ulkopuoliset virat ja toimet