Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, omistajaohjaus 
Omistajaohjausjohtaja1023.08.2021 

8003-2021 (02 05 01)

Vuokratuen myöntäminen Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiölle Logomon luovan talouden keskuksessa olevia taiteilijatiloja varten

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen:

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö on 1.1.2013 lukien solminut Logomo Oy:n kanssa vuokrasopimuksen tarkoituksenaan Turun kaupungin yhteistyökumppanina tarjota ammattitaiteilijoille kohtuuhintaisia työtiloja. Säätiö toteuttaa yhteistyössä Logomo Oy:n operatiivisen johdon kanssa ammattitaiteilijoiden vuokralaisvalinnan ja hallinnoi yksittäisten taiteilijoiden vuokrasopimukset. 

Logomon tiloissa toimivan taiteilijakunnan maksukyvyn mukainen vuokrataso on huomattavasti alempi kuin Logomo Oy:n säätiöltä perimä käypä vuokra. Säätiön tarkoitus ei ole tuottaa voittoa, mutta sillä ei ole myöskään mahdollisuuksia rahoittaa taiteilijoiden työskentelyä Logomon tiloissa ilman kaupungin säätiölle myöntämää vuokratukea. Vuokrasopimuksen mukaan säätiöllä on mahdollisuus irtisanoa vuokrasopimus, mikäli se ei saa Turun kaupungin avustusta kohteeseen tai kaupungin avustuksen määrä ei mahdollista taiteilijoilta perittävän vuokran pitämistä kohtuullisella tasolla.

Kaupunginhallitus on 21.5.2013 § 251 päättänyt periaateratkaisunaan varautumisen taiteilijoiden työtilojen viimeisen vaiheen toteuttamiseen ja siten muodostuneen työtilakokonaisuuden pysyttämiseen Logomon luovan talouden kulttuurikeskuksessa.

Vuoden 2021 talousarviossa on varattu 111.000 euron määräraha kyseisten taiteilijatilojen vuokratukeen kustannuspaikalle 14130 KH/Kulttuuri&luova talous. Kyseisen kustannuspaikan käyttö-oikeus on delegoitu omistajaohjausjohtajalle.

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö on anonut liitteen 1 mukaisesti Turun kaupungilta ko. työtilojen tukemiseksi 109.000 euron määrärahan/vuokratuen vuodelle 2021.

Liite 1            Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön avustusanomus

Liite 2            Kustannusarvio 2021

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen:

PäätösPäätin myöntää Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiölle 109.000 euroa vuodelle 2021 Logomon luovan talouden kulttuurikeskuksen ammattitaiteilijoiden työtilojen kohtuuhintaisten vuokrien tukemiseksi kustannuspaikalta 14130 KH/Kulttuuri&luova talous.

 

Jarkko Virtanen

omistajaohjausjohtaja

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoSuomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tpvXXXXX


Liitteet:

Komiohja § 10
Liite 1:109.000 euron avustusanomus vuodelle 2021, kuvataiteilijoiden työtilojen tukemiseksi Logomossa
Liite 2:Liitteet anomukseen