Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja4017.06.2021 

7353-2021 (01 02 00)

Infektioiden torjuntayksikön kahden määräaikaisen vakanssin tehtäväkohtaisen palkan määräaikainen korottaminen

Palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 16.6.2021:

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuudessa infektioiden torjuntayksikössä on henkilöstöä määräaikaisissa palvelussuhteissa. Tarve määräaikaisille palvelussuhteille on tullut Korona epidemian myötä.

Koronavirustartuntamäärien vaihdellessa infektoiden torjuntayksikössä työskentelevien hoitajien työ tartuntojen/tartuntaketjujen jäljitystyössä vaihtelee ennalta suunnittelemattomasti, uusia terveydenhuollon ammattihenkilöitä/keikkatyöntekijöitä joudutaan palkkaamaan nopeallakin aikataululla sekä ei-terveydenhuollon työntekijöitä joudutaan ottamaan jäljitystyöhön lyhyillä varoitusajoilla.

Em. syistä infektioiden torjuntayksikössä jäljitystyötä tekevien hoitajien työtehtäviä tulee koordinoida tehokkaasti ja perehdytys tehdä huolellisesti aina vallitsevan tilanteen mukaan.

Jotta koordinointi onnistuisi suunnitelulla tavalla on koordinointivastuu annettu muutamalle henkilölle. Koordinointityö on vaativampaa kuin pelkkä tartunnanjäljitystyö ja tästä syystä on hyvinvoinnin palvelukokonaisuus esittänyt, että sairaanhoitajan tilapäisten vakanssien 922164 sekä 922171 hoitajille maksettaisiin tehtäväkohtainen palkka 5 % korotettuna ajanjaksolla 1.6. - 31.12.2021.

Esityksessä todettujen seikkojen voidaan katsoa lisäävän määräaikaiseen palvelussuhteeseen palkattujen sairaanhoitajien tehtävien vaativuutta ja peruste määräaikaiselle palkan korotukselle on olemassa. Määräaikaista korotusta tulisi maksaa niin kauan kuin em. sairaanhoitajat tekevät esityksessä todettuja koordinaatiotehtäviä, tällä päätöksellä kuitenkin enintään 31.12.2021 asti.

Jos koordinaatiotyön tarve poistuu ennen 31.12.2021 tulee hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden huolehtia siitä, että määräaikaisen korotuksen päättymisestä tehdään erillinen päätös.

PäätösPäätin, että sairaanhoitajan tilapäisten vakanssien 922164 sekä 922171 hoitajien tehtäväkohtainen palkka maksetaan 5 %:lla korotettuna 1.6.2021 lukien ja niin kauan kuin em. sairaanhoitajat koordinoivat infektioiden torjuntayksikössä jäljitystyötä tekevien hoitajien työtehtäviä, tällä päätöksellä kuitenkin enintään 31.12.2021 asti.

Tähän päätökseen voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen siltä osin kuin kyse ei ole kunnallisten virka- ja työehtosopimusten soveltamisesta tai tulkinnasta.

 

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

 

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedXXXXX