Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö9602.06.2021 

6895-2021 (00 01 01)

Kansliapäällikölle hallintosäännöllä määritetyn harkinnanvaraisia virka- ja työvapaita koskevan päätösvallan (hallintosääntö 90 §) delegoiminen muille viranhaltijoille 1.6.2021 lukien

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 1.6.2021:

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.5.2021 § 231 Turun kaupungin uuden hallintosäännön. Uusi hallintosääntö tulee voimaan 1.6.2020 lukien.

Hallintosäännön 15 luvun 90 §:n mukaan hallintosäännössä mainitulla virkaan tai toimeen ottavalla viranomaisella on oikeus myöntää alaiselleen viranhaltijalle tai työntekijälle harkinnanvaraista palkatonta virka- tai työvapaata enintään kolme kuukautta. Kansliapäällikkö myöntää tätä pidemmät virkavapaat.

Em. luvun 103 §:n mukaan luvussa mainitulla viranhaltijalla on oikeus siirtää tässä luvussa mainittua toimivaltaa, ellei sitä ole nimenomaisesti kielletty.

Kansliapäällikön toimivaltaa eräissä henkilöstöasioissa on tarkoituksenmukaista delegoida.

Kansliapäällikön toimivaltaa yli 3 kuukautta kestävien palkattomien virka- ja työvapaiden myöntämisessä on tarkoituksenmukaista delegoida.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

PäätösPäätin siirtää hallintosäännön 90 §:ssä mainittua päätösvaltaani 1.6.2021 lukien seuraavasti:

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden osalta 3 kk – 12 kk kestävät harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntävät palvelualuejohtajat, kukin oman palvelualueensa osalta, muille em. vapaan myöntää kaupunkiympäristöjohtaja. Yli 12 kk kestävät harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntää kaupunkiympäristöjohtaja.

Vapaa-ajan palvelukokonaisuuden osalta 3 kk – 12 kk kestävät harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntää palvelualueen johtaja kukin oman palvelualueensa osalta, muille em. vapaan myöntää vapaa-aikajohtaja. Yli 12 kk kestävät harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntää vapaa-aikajohtaja.

Kasvatuksen- ja opetuksen palvelukokonaisuuden osalta 3 kk – 12 kk kestävät harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntää sama viranhaltija, joka kasvatus- ja opetusjohtajan päätöksen perusteella myöntää hallintosäännön 89 §:n mukaiset lakiin ja virkaehtosopimukseen perustuvat virka- ja työvapaat ja vapaapäivät. Yli 12 kk kestävät harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntää kasvatus- ja opetusjohtaja.

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden osalta 3 kk – 12 kk kestävät harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntää virkaan- tai toimeen ottava. Yli 12 kk kestävät harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntää sosiaali- ja terveysjohtaja.

Työllisyyden palvelukokonaisuuden osalta yli 3 kk kestävät harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntää työllisyysjohtaja.

Konsernihallinnon osalta 3 kk – 12 kk kestävät harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntää vastuualueen johtaja, kukin oman vastuualueensa osalta. Yli 12 kk kestävät harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntää palvelualueen johtaja.

Päätöksiä tehtäessä on noudatettava virka – ja työvapaiden myöntämisestä annettuja tarkentavia ohjeita.

 

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto
tiedRevisiotoimisto
tiedTyöllisyys
tiedTyöterveyshuolto
tiedVapaa-aika
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslaitos
tpvXXXXX