25.5.2021

 

 

ESISOPIMUS TAITEILIJATILOJEN KÄYTTÖOIKEUDEN LUOVUTTAMISESTA JA TALOUDELLISESTA SUBVENTOINNISTA RETTIGIN KIINTEISTÖSSÄ

 

 

1. Sopijapuolet

 

Käyttöoikeuden luovuttaja

 

Turun kaupunki, Tilapalvelut (jäljempänä: ”kaupunki”)

Y-tunnus: 0204819-8

Käyntiosoite: Linnankatu 90 E, 20100 Turku

 

yhteyshenkilö sopimukseen liittyvissä asioissa:

Tilahallintapäällikkö Leevi Luoto

Puh. 050 5589 365

Sähköposti: leevi.luoto@turku.fi

 

Käyttöoikeuden vastaanottaja

 

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr (jäljempänä Ateljeesäätiö)

Y-tunnus0878982-7

Osoite: Lemuntie 4 D, 00510 Helsinki

 

yhteyshenkilö sopimukseen liittyvissä asioissa:

Asiamies Tuula Paalimäki

Puh. 040 4119913

Sähköposti: tuula.paalimaki@ateljeesaatio.fi

 

2. Sopimuksen peruste

 

Sopimus perustuu kaupungin ja Ateljeesäätiön neuvotteluihin toimitilojen uudelleenjärjestelyistä Kiinteistö Oy Ateljee Barkerin vuokrasopimuksen päättyessä 31.12.2021.

 

3. Sopimuksen tarkoitus

 

Tämän sopimuksen tarkoituksena on sopia osapuolten kesken kohdassa 4 kuvatun, kaupungin vuokraamaan, kohteen käyttöoikeuden luovuttamisesta Ateljeesäätiölle ja tilojen alivuokraamisesta taiteilijoille.

 

Vuokrattavat tilat omistaa Stiftelsen för Åbo Akademi -säätiö (jäljempänä ”omistaja”). Kaupunginhallitus tai -valtuusto päättää tilojen vuokraamisesta kokonaisvuokran suuruudesta riippuen.

 

Kaupunki vuokraa tilat kuuden (6) vuoden määräaikaisella sopimuksella ja luovuttaa tilojen käyttöoikeuden Ateljeesäätiölle kohdassa 6 kuvatuilla periaatteilla.

 

4. Vuokrauksen kohde

 

Kohteena on nk. Rettigin tupakkatehdas, ”Fabriken” -rakennus osoitteessa Nunnankatu 4, 20500 Turku. Rakennuksen koko huoneistoala on noin 5336 m2, josta kaupunki vuokraa kerrokset 3-4. Näiden yhteenlaskettu ala on 2418 m2.

 

5. Vuokra-aika

 

Vuokrasopimus omistajan ja kaupungin välillä solmitaan 1.1.2022-31.12.2027. Samalle ajanjaksolle solmitaan käyttöoikeussopimus Turun kaupungin ja Ateljeesäätiön välille.

 

6. Vuokrausjärjestely ja vuokranmäärä

 

Tilat vuokrataan valmiina käyttöönotettaviksi taiteilijoiden työskentely- ja näyttelytiloiksi. Omistaja teettää kohteeseen tarvittavat pienimuotoiset toiminnalliset muutostyöt, kuten tilajakoja ja lukitusmuutoksia. Muutostyökustannukset sisällytetään vuokraan kahden vuoden ajalle.

 

Vuokra Turun kaupungille muodostuu seuraavasti:

-3 kerros = 17 726,25 € / kk (alv 0%)

-4 kerros = 18 483,75 € /kk (alv 0%)

-Lisäksi remontin osuus 87 107 € : 24 kk = 3 629 €/kk (alv 0%)

 

Vuokrakustannuksen kaupungille koko sopimuskaudella ovat noin 2 697 500 euroa.

 

Vuokratarjouksen mukaan vuokralainen (kaupunki) vastaa kustannuksellaan vuokratilojensa sisäpuolisesta puhtaanapidosta sekä oman toimintansa aiheuttamasta erikoisjätehuollosta. Vuokralainen tekee vuokraamiaan tiloja ja omaa toimintaansa koskevat ATK-, telepalvelu-, siivous-, erikoisjätehuolto-, postinjakelu-, turvallisuus- yms. sopimukset ja vakuutukset sekä suojelusuunnitelman ja vastaa itse niiden kustannuksista. Sähkön ja veden kulutuksen osalta neuvotellaan omistajan kanssa kiinteät hinnat, jotka vuokralainen maksaa. Nämä vastuut ja kulut siirretään käyttöoikeussopimuksen myötä Ateljeesäätiölle.

 

Kaupunki luovuttaa tilojen hallinnoinnin ja edelleen vuokrauksen Ateljeesäätiölle käyttöoikeussopimuksen (liite 1) mukaisesti. Ateljeesäätiö sitoutuu vuokraamaan taiteilijoille työhuonetilat 8,7 €/m2 hintaan ja varastotilat 5,5 €/m2 hintaan. Ateljeesäätiö vastaa kohteen vesi-, sähkö- ja siivouskuluista ja hallinnoi vuokrasopimuksia. Ateljeesäätiö maksaa käyttöoikeudesta kaupungille taiteilijavuokrien ja omien kulujen erotuksen verran, joka sopimuksen alkaessa on 106 800 €/vuosi. Korvauksen määrä tarkistetaan toteutuneiden kustannusten pohjalta kerran vuodessa.

 

11. Päiväys ja allekirjoitukset

 

Tätä esisopimusta on tehty kaksi (2) yhtäpitävää kappaletta, yksi kummallekin osapuolelle.

 

 

Turussa ___.___.______

 

 

TURUN KAUPUNKI       Suomen taiteilijaseuran Ateljeesäätiö

 

 

___________________      ____________________

C         C

CC         CC

 

 

 

LIITTEET:

Käyttöoikeussopimusluonnos