Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus26631.05.202111

9400-2019 (00 00 01)

Eräiden kaupunginhallituksen asettamien neuvostojen toimikauden jatkaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 266

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen ja kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 26.5.2021:

Vanhusneuvosto päätti 19.5.2021 kokouksessaan esittää kaupunginhallitukselle, että se hakee jatkoa toimikaudelleen siihen asti, kunnes kaupunginhallitus on päättänyt uuden vanhusneuvoston asettamisesta. Jatkokautta perustellaan ensinnäkin päätöksellä siirtää kuntavaalit pidettäväksi 13.6.2021. Näin ollen uusi kaupunginhallitus asettanee uuden vanhusneuvoston vasta alkusyksystä. Esitystä perustellaan myös vanhuspalvelulain (11 §) vaatimuksella, että jokaisessa kunnassa on oltava vanhusneuvosto. Vanhusneuvosto kokee myös, että sen tehtävät ovat luonteeltaan sellaisia, että niiden hoitaminen edellyttää neuvoston aktiivista toimintaa.

Kuntalain 27-28 §:ien mukaan ikääntyneen väestön sekä vammaisten henkilöiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto sekä huolehdittava niiden toimintaedellytyksistä.

Hallintosäännön 3 § mukaan kaupunginhallituksen toimikausi on kaksi vuotta.

Kaupunginvaltuusto on 17.6.2019 § 82 valinnut kaupunginhallituksen toimikaudelle 2019-2021. Vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston toimintasäännöissä kuvattu luottamushenkilöiden ja järjestöedustajien nimitysprosessi ja esityksen tekeminen kaupunginhallitukselle mahdollistaa uusien neuvostojen asettamisen syyskauden alussa.

Vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston toiminnan jatkuvuuden varmistaminen toimikauden vaihtuessa on vanhusneuvoston esityksessä mainituin tavoin tehtävien luonteen vuoksi perusteltua, joten esitys olisi tarkoituksenmukaista hyväksyä.

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto voivat kokoontua nykyisessä kokoonpanossa uusien neuvostojen asettamiseen asti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, asiakaspalvelu
tiedTurun kaupungin vanhusneuvosto
tiedVammaisneuvosto