Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö5825.05.2021 

562-2021 (02 08 00)

Kalusteiden, ryhmän 2 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n oppimistilojen kalusteet, väliaikainen järjestäminen markkinaoikeuskäsittelyn ajaksi

Hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 24.5.2021:

 

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on kilpailuttanut avoimella menettelyllä yhdessä Turun ammattikorkeakoulu Oy:n kanssa kalusteet ajalle 1.4.2021 - 31.3.2023, jonka jälkeen sopimuksia voidaan jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä (1) + yhdellä (1) vuodella ajoille 1.4.2023 - 31.3.2024 ja 1.4.2024 - 31.3.2025.

 

Hankinta oli jaettu kolmeen (3) ryhmään seuraavasti:

Ryhmä 1 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n työympäristö ja kohtaamistilojen kalusteet

Ryhmä 2 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n oppimistilojen kalusteet

Ryhmä 3 Turun kaupungin varhaiskasvatuksen kalusteet

 

Hankinnan arvonlisäverottomaksi kokonaisarvoksi oli arvioitu sitoumuksetta noin 1 500 000 euroa / vuosi, joka muodostuu seuraavasti:

Ryhmä 1 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n työympäristö ja kohtaamistilojen kalusteet noin 800 000 €

Ryhmä 2 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n oppimistilojen kalusteet noin 400 000 €

Ryhmä 3 Turun kaupungin varhaiskasvatuksen kalusteet 300 000 €

 

Turun kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu Oy tekivät hankinnasta kumpikin omat saman sisältöiset hankintapäätökset. Turun kaupungin hankintapäätöksen teki hankintapäällikkö 1.4.2021 § 33 ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n hankintapäätöksen teki rehtori-toimitusjohtaja 1.4.2021 / sarja 10.

 

Ryhmässä 1 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n työympäristö ja kohtaamistilojen kalusteet toimittajaksi valittiin Pa-Ri Materia Oy, ryhmä 2 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n oppimistilojen kalusteet hankinta keskeytettiin ja ryhmässä 3 varhaiskasvatuksen kalusteet toimittajaksi valittiin Tevella Oy.

 

Turun kaupungin hankintapäätöksestä 1.4.2021 § 33 ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n hankintapäätöksestä 1.4.2021 / sarja 10 valitettiin markkinaoikeuteen ryhmien 1 ja 2 osalta.

 

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 153.1 §:n mukaan, jos hankinnasta on tehty valitus markkinaoikeuteen, hankintayksikkö voi järjestää hankinnan väliaikaisesti, jollei hankintaa voida sen luonteen vuoksi lykätä markkinaoikeuden käsittelyn ajaksi.

 

Hankintalain 153.2 §:n perusteella hankinnan väliaikainen järjestäminen ei saa estää sitä, että valittajan vaatimuksesta markkinaoikeuden päätöksellä voidaan:

 

1. kumota hankintayksikön päätös osaksi tai kokonaan;

 

2. kieltää hankintayksikköä soveltamasta hankintaa koskevassa asiakir-jassa olevaa virheellistä kohtaa tai muuten noudattamasta virheellistä menettelyä; tai

 

3. velvoittaa hankintayksikkö korjaamaan virheellinen menettelynsä.

 

Turun kaupungin aikaisemman hankintasopimuksen päättymisen johdosta Turun kaupungin on välttämätöntä tehdä väliaikainen hankintasopimus ryhmän 2 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n oppimistilojen kalusteet, hankinnasta markkinaoikeusprosessin ajaksi. Hankintaa ei voida sen luonteen vuoksi lykätä markkinaoikeuden käsittelyn ajaksi.

 

Isku Interior Oy:n kanssa esitetään solmittavaksi väliaikainen hankintasopimus ryhmän 2 osalta. Markkinaoikeuden tai korkeimman hallinto-oikeuden määräämien seuraamusten noudattamiseksi sopimuksiin sisällytetään ehto Tilaajan oikeudesta irtisanoa sopimus noudattaen yhden (1) kuukauden irtisanomisaikaa, kun markkinaoikeus tai korkein hallinto-oikeus on antanut asiassa ratkaisunsa. Turun ammattikorkeakoulu Oy tekee omat ratkaisunsa väliaikaisen sopimuksen järjestämisestä.

 

Markkinaoikeuden julkisia hankintoja koskevien valitusten keskimääräinen käsittelyaika on noin kahdeksan (8) kuukautta. Mikäli hankinta joudutaan kilpailuttamaan uudelleen, uuteen kilpailutukseen tulee varata aikaa noin neljä (4) kuukautta. Hankintasopimuksen arvioitu voimassaoloaika on siten 8 -12 kuukautta ja hankinnan arvonlisäveroton ennakoitu arvo on siten noin 270 000 – 400 000 euroa.

 

Liite 1   Hintaliite 19.5.2021 (salassa pidettävä, julkisuuslain 24.1 §:n

20 kohta)

 

Liite 2   Väliaikainen hankintasopimus

 

Ehdotus        Ehdotan, että Turun kaupunki hankkii ryhmän 2 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n oppimistilojen kalusteita Isku Interior Oy:ltä väliaikaisella hankintasopimuksella vireillä olevan markkinaoikeuskäsittelyn aikana päätöksen liitteenä olevan hintaliitteen (liite 1) mukaisin hinnoin ja päätöksen liitteenä olevan väliaikaisen hankintasopimuksen mukaisin ehdoin (liite 2).

 

Väliaikainen hankintasopimus on irtisanottavissa Turun kaupungin puolelta noudattaen yhden (1) kuukauden irtisanomisaikaa.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän, että Turun kaupunki hankkii ryhmän 2 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkea-koulu Oy:n oppimistilojen kalusteita Isku Interior Oy:ltä väliaikaisella hankintasopimuksella vireillä olevan markkinaoikeuskäsittelyn aikana päätöksen liitteenä olevan hintaliitteen (liite 1) mukaisin hinnoin ja päätöksen liitteenä olevan väliaikaisen hankintasopimuksen mukaisin ehdoin (liite 2).

 

Väliaikainen hankintasopimus on irtisanottavissa Turun kaupungin puolelta noudattaen yhden (1) kuukauden irtisanomisaikaa.

 

Turun kaupunki ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella.

 

Päätös laitetaan täytäntöön odottamatta sen lainvoimaisuutta.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Turun kaupungilla on oikeus purkaa sopimus, mikäli hankintapäätös muuttuu tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen, puhelin 044 907 5894

Jakelu

aoIsku Interior Oy
tiedKaupunginhallitus
tpvXXXXX


Liitteet:

Khankpa § 58
Liite 1:Hintaliite 24.5.2021 (Salassa pidettävä)
Liite 2:Kalusteiden, ryhmän 2 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n oppimistilojen kalusteet, väliaikainen hankintasopimus