Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus23824.05.20215

5729-2021 (01 01 00)

Kaupunkiympäristötoimialan ympäristötarkastajan viran (vak. nro 101106) muuttaminen ympäristönsuojelusuunnittelijan viraksi sekä viran tehtäväkohtaisen palkan ja kelpoisuusvaatimuksen vahvistaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 238

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 11.5.2021:

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtajan varahenkilö on esittänyt, että toimialan ympäristötarkastajan virka (vak. nro 101106) muutetaan ympäristönsuojelusuunnittelijan viraksi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.472,42 €/kk (TS/palkkaryhmä II, VL 3D) ja jonka kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan ympäristöalan ylempi korkeakoulututkinto.

Toimialan esityksen mukaan Luvat ja valvonta -palvelualueen ympäristönsuojelun yksikössä on hiljattain täytetty eläköitymisen vuoksi avautunut ympäristötarkastajan virka, jonka tehtäviä ja kelpoisuusvaatimuksia on syytä tarkastella uudelleen. Aikaisempien ympäristötarkastajan tehtävien sijasta virassa suoritetut tehtävät ovat jo olleet enemmän suunnittelijan kuin tarkastajan tehtäviä ja vastaavat vaativuudeltaan ympäristönsuojelusuunnittelijan tehtäviä. Tehtäviin kuuluu muun muassa kaupungin luonnonsuojeluohjelmien sekä Ruissalon hoito- ja käyttösuunnitelmien laatiminen. Lisäksi viran tehtäviin kuuluu erityisesti ympäristönsuojelun paikkatiedon kehittämisen suunnittelu. Vaativuudeltaan tehtävät vastaavat kahden muun ympäristönsuojelusuunnittelijan virkojen tehtävien vaativuutta.

Toimiala on esittänyt ympäristönsuojelusuunnittelijaksi muutettavan viran kelpoisuusvaatimukseksi ympäristöalan ylempi korkeakoulututkinto. Toimiala on esittänyt viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.472,42 €/kk (TS/palkkaryhmä II, VL 3D), joka vastaa kahden muun kaupunkiympäristötoimialan ympäristönsuojelusuunnittelijan viran (vak. nrot 101096 ja 101097) tehtäväkohtaista palkkaa.  

Esityksen mukaan ympäristötarkastajan viran muuttamisen ympäristönsuojelusuunnittelijaksi viraksi kustannusvaikutus on vuositasolla 5.500 €.

Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Viran/toimen tehtäväkohtaisen palkan muuttamisen osalta toimivalta on hallintosäännön mukaan henkilöstöjohtajalla. Hallintosäännön 33 §:n mukaan kaupunginhallitus voi ratkaista asian, joka kuuluu alemman toimielimen tai viranhaltijan ratkaistavaksi, mikäli edellä mainittu asia on osa kokonaisuutta, josta päättäminen kuuluu kaupunginhallituksen ratkaisuvaltaan. Tehtäväkohtaisen palkan muuttamista koskevan esityksen voi katsoa olevan sellainen kokonaisuus, josta kaupunginhallitus voi päättää.

Liite 1Ympäristöntarkastajan viran muutoslomake

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että kaupunkiympäristötoimialan ympäristönsuojelun ympäristötarkastajan virka (vak. nro 101106) muutetaan 1.6.2021 alkaen ympäristönsuojelusuunnittelijan viraksi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.472,42 €/kk (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4, VL 3D) ja jonka kelpoisuusvaatimus on ympäristöalan ylempi korkeakoulututkinto.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut


Liitteet:

Kh § 238
Liite 1:Ympäristötarkastajan viran (vak. nro 101106) muutoslomake