Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus23924.05.20216

5698-2021 (01 01 00)

Kaupunkiympäristötoimialan tarkastusinsinöörin viran (vak. nro 700304) kelpoisuusehdon muuttaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristötoimialan tarkastusinsinöörin viran (vak. nro 700304) kelpoisuusvaatimus muutetaan.

Kh § 239

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 10.5.2021:

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtajan varahenkilö on esittänyt, että toimialan Luvat ja valvonta -palvelualueen rakennusvalvonnan yksikössä 1.9.2021 avoimeksi tulevan tarkastusinsinöörin viran (vak. nro 700304) kelpoisuusvaatimus muutetaan.

Po. viran kelpoisuusvaatimuksena on teknillisen opiston insinöörin tutkinto kone- ja metallitekniikan tai lvi-tekniikan opintolinjalta ja valmistumisen jälkeen hankittu vähintään kolmen vuoden käytännön kokemus kvv-laitteiden suunnittelu- ja valvontatehtävissä.

Toimialan esityksen mukaan viran kelpoisuusvaatimus on termistöltään vanhentunut ja käytännön kokemuksen vaatimus liian rajaava, jotta virkaan saataisiin soveltuvia hakijoita. Toimialan näkemyksen mukaan ennen viran uudelleentäyttöä viran kelpoisuusvaatimus tulisi muuttaa muotoon tehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto tai aikaisempi rakennusalan opistoasteen tutkinto sekä riittävä kokemus LVI-alan suunnittelu- tai tarkastustehtävissä.

Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että kaupunkiympäristötoimialan tarkastusinsinöörin viran (vak. nro 700304) kelpoisuusvaatimus on 1.6.2021 lukien tehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto tai aikaisempi rakennusalan opistoasteen tutkinto sekä riittävä kokemus LVI-alan suunnittelu- tai tarkastustehtävissä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut