Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus24124.05.20218

4937-2021 (01 01 00)

Valvontakoordinaattorin viran perustaminen vanhusten avopalveluihin

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialan vanhusten avopalveluihin perustetaan valvontakoordinaattorin virka 1.6.2021 lukien

Kh § 241

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Elina Reinikainen 12.5.2021:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle vanhusten avopalveluihin perustetaan 1.6.2021 lukien valvontakoordinaattorin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.035,89 € (KVTES/hinnoittelematon). Toimiala on esittänyt viran kelpoisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto. Toimialajohtaja on lisäksi esittänyt, että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

Toimialan esityksessä on todettu, että vanhuspalveluiden avopalveluiden valvontakoordinaattorin tehtävän tarkoitus on turvata yksityisen avopalveluiden kotihoidon ja yli 18-vuotiaiden omaishoidon palvelusetelien palveluntuottajien sekä kotona asumista tukevien tukipalvelujen palveluntuottajien valvonta. Tehtävässä toteutetaan kunnan lakisääteistä velvoitetta valvoa yksityisiä tuottajia.

Esityksessä on todettu, että viran perustaminen sisältyy vuoden 2021 henkilöstösuunnitelmaan ja talousarvioon. Kustannusvaikutus vuositasolla on noin 49.000 €.

Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua valvontakoordinaattorin viran tarpeen osalta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Toimialan tulee ottaa huomioon sille asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä. Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut


Liitteet:

Kh § 241
Liite 1:Esitys viran perustamisesta