Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Loppupvm 22.8.2021, Kaupunginjohtaja12618.05.2021 

6178-2021 (02 05 01)

Saaristomeren Suojelurahaston yleisavustus vuodelle 2021

Kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 14.5.2021:

Centrum Balticum –säätiön johtaja Kari Liuhto on toimittanut kaupungille hakemuksen 40.000 euron suuruisen yleisavustuksen maksamiseksi Saaristomeren Suojelurahaston vuoden 2021 toimintaa varten.

Saaristomeren suojelurahasto on vuonna 2007 perustettu Centrum Balticum –säätiön erillisrahasto. Centrum Balticum –säätiön perustajia ovat Turku, Pori, Uusikaupunki, Rauma ja Vaasa sekä kolmen turkulaisen yliopiston tukisäätiöt ja Varsinais-Suomen Liitto.

Rahasto ohjaa varoja vesiensuojeluhankkeisiin tavoitteena rehevöitymisen pysäyttäminen ja vesien tilan yleinen paraneminen Saaristomerellä ja sen valuma-alueella.

Rahasto edustaa hakemuksen mukaan keskeistä ympäristöalan asiantuntemusta ja toimii asiantuntijaelimenä, joka suunnittelee ja kehittää rahaston toimintaa ja tekee Centrum Balticum –säätiön hallitukselle esityksiä myönnettävistä rahoituksista.

Hakemuksessa todetaan, että rahasto kerää lahjoituksia ja ohjaa varat vesiensuojeluhankkeisiin. Rahankeräyslainsäädännön ja lupien mukaisesti keräysvaroja on mahdollista käyttää vain välittömästi keräykseen liittyviin kuluihin, jotka ovat rahankeräyksen toimeenpanon kannalta välittömiä ja välttämättömiä. Saaristomeren suojelurahaston koordinoinnin edellyttämien tehtävien hoitamiseksi tarvitaan anomuksen suuruinen yleisavustus. 

Liite 1Avustushakemus

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

PäätösPäätin myöntää Centrum Balticum –säätiön Saaristomeren Suojelurahastolle 40.000 euron suuruisen avustuksen vuoden 2021 toimintaan.

Avustus maksetaan kustannuspaikalta 11604 KH/Elinkeinotoiminnot ja kaupunkikehittäminen ja tilastolliselta tilaukselta 605257 KH/Saaristomeren suojelurahasto (laskentatunniste 1.6. jälkeen: 14161 KH/Saaristomeren suojelurahasto).

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaisuutta odottamatta.

 

Jarkko Virtanen

omistajaohjausjohtaja,

kaupunginjohtajan varahenkilö

Jakelu

tiedCentrum Balticum -säätiö sr
tiedSaaristomeren Suojelurahasto
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedXXXXX


Liitteet:

Konha § 126
Liite 1:Saaristomeren Suojelurahaston yleisavustus vuodelle 2021