Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus25024.05.202117

5580-2021 (02 05 05)

Lausuntopyyntö Turun Ateljeetalosäätiö sr:n toiminnan lakkauttamisesta

Tiivistelmä: -

Kh § 250

Konsernihallinto, lakipalvelut, lakimies Kari Paara 17.5.2021:

Asian tausta

Turun Ateljeetalosäätiö sr (y-tunnus 0142248-3) pyytää Turun kaupunginhallituksen lausuntoa toimintansa lopettamiseksi.

Turun Ateljeetalosäätiön hallitus on kokouksessaan 27.4.2021 yksimielisesti päättänyt lakkauttaa säätiön toiminnan. Läsnä kokouksessa on ollut kolme hallituksen jäsentä.

Syynä toiminnan lopettamiseen on säätiön kyvyttömyys jatkaa sääntöjen määrittelemää toimintaansa. Säätiön tarkoituksena on ilmaisten tai halpavuokraisten ateljeehuoneistojen hankkiminen ja vuokraaminen määräajaksi turkulaisille kuvaamataiteilijoille (Turun Ateljeetalosäätiön säännöt, 2 §).

Turun Ateljeetalosäätiön sääntöjen mukaan säätiön lakkauttamiselle on saatava Turun kaupunginhallituksen lausunto (18 §). Säätiön lakkauttamista koskeva päätös on tehtävä kahdessa vähintään yhden kuukauden väliajoin pidetyissä säätiön hallituksen kokouksissa tehdyillä päätöksillä (18 §).

Säätiön sääntöjen mukaan säätiön lopettaessa toimintansa, on säätiön varat käytettävä lahjakkaiden turkulaisten kuvataiteilijoiden tukemiseen Turun kaupunginhallituksen määräämällä tavalla (19 §). Säätiön hallituksen kokouksen 27.4.2021 pöytäkirjassa 2/2021 on päätetty säätiön varojen käytöstä säätiön toiminnan lopettamiseen liittyen seuraavasti (kohta 6):

Jaetaan valtaosa säätiön varoista turkulaisten kuvaamataiteilijoiden tueksi. Varataan osa varoista säätiön loppukauden toimintakuluihin ja hallituksen kokouspalkkioihin, jonka jälkeen jaetaan 2/3 jäljellä olevista varoista (Arten ja TTS:n osuus) sääntöjen mukaisesti stipendeinä. Viimeinen kolmannes jää Turun kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Todettiin, että stipendien summat päätetään seuraavassa kokouksessa, kun tiedetään minkä verran voidaan varoja tähän käyttää.”

Oheismateriaali 1Lausuntopyyntö Turun kaupunginhallitukselle 3.5.2021

Oheismateriaali 2Turun Ateljeetalosäätiön pöytäkirja 2/2021

Oheismateriaali 3Turun Ateljeetalosäätiön säännöt

Oheismateriaali 4Turun Ateljeetalosäätiön tilintarkastuskertomus ja tilinpäätös 1.1. – 31.12.2020

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää ilmoittaa Turun Ateljeetalosäätiölle lausuntona, ettei sillä ole huomautettavaa säätiön toiminnan lakkauttamisesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Ateljeetalosäätiö
tiedKonsernihallinto, lakipalvelut