Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, yhteiset palvelut 
Hallintojohtaja1707.05.2021 

5726-2021 (02 08 00)

Vuosien 2018-2020 ostolaskujen läpikäynnin hankinta KPMG Oy:ltä /Korvaa päätöksen 6.5.2021 § 16

Konsernihallinto, talousjohtaja Valtteri Mikkola:

Hallintojohtaja hyväksyy asiantuntijapalveluiden hankinnat, jotka ylittävät 10.000 euroa (konsenihallinnon hallinnonjärjestelmispäätöksen luku 5 pykälä 10).

Turun kaupunki on toteuttanut vuosittain kirjanpitoaineiston läpikäynnin ostopalveluna varmistaakseen oikeanlaisen alv-käsittelyn kirjanpidon tapahtumilla. Tarkistuksen tavoitteena on ollut identifioida ne kirjanpidon tositteet, jotka ovat virheellisiä arvonlisäverotuksellisessa mielessä ja joiden korjaaminen palauttaa varoja Turun kaupungille.

Kirjanpitopäällikkö Jutta Niemisen KPMG Oy:ltä saaman tarjouksen mukaan palvelu sisältää ostotransaktiot tilikausilta 2018-2020 Turun kaupungin y-tunnuksen alla olevien yksiköiden osalta. Tarjous sisältää palautusmahdollisuuksien analysoinnin ja identifioinnin, arvonlisäveron oikaisuilmoitusten laadintaan liittyvän ohjeistuksen sekä palautusprosessin läpiviennin Verohallinnon tasolla sisältäen mahdolliset Verohallinnon selvityspyynnöt. Projektin päätteeksi järjestetään toimialakohtaiset workshop-tyyppiset tilaisuudet havaintojen läpikäymiseksi.

Tarjouksen mukaan hankinnan arvo ostolaskujen läpikäynnille vuosilta 2018-2020 on 34 500 €. Hankinnan tavoitteena on kuitenkin identifioida virheelliset tositteet, joiden perusteella kaupunki hyötyy hankinnasta palautettujen varojen muodossa. Palkkio ei kuitenkaan ylitä Turun kaupungin palautuksena takaisin saamaa määrää.

Esitän, että Turun kaupunki hankkii ostolaskujen läpikäynnin KPMG Oy:ltä hankinnan arvon ollessa arviolta 34 500 €.

Kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 11400.

Liite 1Tarjous

Hallintojohtaja Max Lönnqvist 6.5.2021:

PäätösPäätin, että edellä esitetyn perusteella Turun kaupunki hankkii ostolaskujen läpikäynnin KPMG Oy:ltä. Tarkastuksessa KPMG identifioi ja erittelee ne kirjanpidon tositteet, jotka ovat virheellisiä joko arvonlisäverotuksellisesti tai muussa mielessä ja joiden korjaaminen palauttaa varoja toimeksiantajalle. Hankinnan arvo on arviolta 34 500 € (+ alv).

Hankintaa sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä sopimuksella.

 

 

Max Lönnqvist

hallintojohtaja

Jakelu

aoKPMG Oy Ab
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, talous
tpvXXXXX


Liitteet:

Kyhtpa § 17
Liite 1:Tarjous