Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, tilapalvelut 
Tilapalvelujohtaja2003.05.2021 

2119-2021 (02 08 00)

Turun kaupungin pääkirjaston palautusautomaattien ja kirjankuljettimen huoltopalvelut

Vapaa-aikatoimialan Kirjastopalvelut palvelupäällikkö Asko Autio, kirjastopalvelusuunnittelija Kaija Valikainen ja järjestelmäkoordinaattori Janne Helén, Konsernihallinnon Yhteiset palvelut kiinteistön ylläpitoinsinööri Sami Männistö ja Konsernihallinnon Hankintapalveluiden osuus projektipäällikkö Tapani Järvinen 29.4.2021:

Turun kaupungin Hankintapalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Turun kaupunginkirjaston pääkirjaston kirjankuljettimien ja itsepalveluautomaattien huoltopalvelusta.

Huoltopalvelu hankitaan kokonaisuutena, jota toteuttamaan valitaan yksi palveluntuottaja, jonka kanssa solmitaan toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, josta hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa 23.3.2021 ja tarjouspyyntö lähetetiin julkaistavaksi samana päivänä Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin Tarjouspalvelussa 13.4.2021.

Annettuun määräaikaan 26.4.2021 klo 11.00 mennessä saatiin kaksi (2) tarjousta. Tarjouksen antoivat:

·         Axiell Finland Oy

·         Jaretech Oy

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei hyväksytä ja että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoukset arvioitiin kolmessa vaiheessa:

1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi

3. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajien kelpoisuuden arvioinnissa todettiin molempien tarjoajien täyttävän tässä hankintamenettelyssä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjoukset arvioitiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta

Valintaperusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan halvimman huollon kuukausihinnan tarjonnut.

Axiell Finland Oy:n tarjoama huoltopalvelun kuukausihinta on 6.084,00 €/kk (alv 0 %) ja Jaretech Oy:n tarjoama kuukausihinta on 5.000,00 € (alv 0 %).

Ehdotus

Ehdotamme, että Turun kaupungin pääkirjaston palautusautomaattien ja kirjankuljettimen huoltopalvelusta solmitaan toistaiseksi voimassa oleva sopimus Jaretech Oy:n kanssa hintaan 5.000,00 €/kk (alv 0 %) sekä muutoin tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Tilapalvelujohtaja Tuomas Koskiniemi:

Päätös

Päätin, että Turun kaupungin pääkirjaston palautusautomaattien ja kirjankuljettimen huoltopalvelusta solmitaan toistaiseksi voimassa oleva sopimus Jaretech Oy:n kanssa hintaan 5.000,00 €/kk (alv 0 %) sekä muutoin tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Hankintayksikköjä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisilla sopimuksilla. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

Tuomas Koskiniemi

tilapalvelujohtaja

Hankintaoikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

 

Lisätietoja: projektipäällikkö Tapani Järvinen, puhelin 044 907 5896

Jakelu

aoAxiell Finland Oy
aoJaretech Oy
tiedKaupunginhallitus
tpvXXXXX