Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus18426.04.20215

3233-2021 (01 01 00)

Kahden sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvointitoimialan perhe- ja sosiaalipalveluihin

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialan perhe- ja sosiaalipalveluihin perustetaan kaksi sosiaalityöntekijän virkaa

Kh § 184

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 19.4.2021:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialan perhe- ja sosiaalipalveluihin perustetaan kaksi uutta sosiaalityöntekijän virkaa.

Ensimmäinen virka on esitetty perustettavaksi avohuollon läntiseen yksikköön, jossa on työskennellyt 22.6.2020 alkaen työntekijä tilapäisessä määräaikaisessa sosiaalityöntekijän vakanssissa. Nykyinen asiakasmäärä ka. 39/sos.tt. ei mahdollista vaikuttavan sosiaalityön tekemistä. Tavoitteena on sosiaalityöntekijäkohtaisen asiakasmäärän saaminen lastensuojelun laatusuositusten ja hallitusohjelman mukaisesti 25-30:een. Sosiaalityöntekijöiden asiakasmäärän kohtuullistamisella systeeminen työskentely mahdollistuu useampien asiakasperheiden kanssa. Tavoitteena on myös huostaanottojen ja pitkäaikaisten sijoitusten ehkäiseminen sekä ostopalvelujen käytön vähentäminen.

Toinen virka on esitetty perustettavaksi jälkihuoltoyksikköön. Lastensuojelulakiin on tullut muutos 1.1.2020 alkaen, jolloin kunnan jälkihuoltovelvoite jatkuu 24-vuotiaaksi. Jälkihuoltoyksikön asiakasmäärä kasvaa yhdellä ikäluokalla (n. 50-60) vuoteen 2024 asti. Jälkihuoltoyksikköön on 17.12.2020 § 573 perustettu kaupunginhallituksen päätöksellä kaksi sosiaalityöntekijän virkaa. Yksikköön tarvitaan kuitenkin edelleen lisätyövoimaa jälkihuoltoon siirtyvien nuorten jälkihuollon aikaisen sosiaalityön hoitamiseksi.

Esityksen mukaan kumpikin sosiaalityöntekijän viran perustaminen sisältyy toimialan vuoden 2021 henkilöstösuunnitelmaan ja kustannusvaikutukset on huomioitu toimialan talousarviossa 2021. Avohuollon läntiseen yksikköön perustettava sosiaalityöntekijän virka ei lisää työvoiman käyttöä, koska tehtävää on hoidettu tilapäisellä määräaikaisella vakanssilla.

Toimialajohtajan esityksen suhteen ei konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ole perusteita lausua sosiaalityöntekijöiden virkojen tarpeen osalta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Toimialan tulee huomioida sille asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Liite 1Esitys virkojen perustamisesta

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut


Liitteet:

Kh § 184
Liite 1:Esitys virkojen perustamisesta