Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus18626.04.20217

3557-2021 (01 01 00)

Palveluohjaajan viran perustaminen vammaispalveluihin hyvinvointitoimialalle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialan vammaispalveluihin perustetaan palveluohjaajan virka 1.5.2021 lukien

Kh § 186

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Elina Reinikainen 19.4.2021:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle vammaispalveluihin perustetaan 1.5.2021 lukien palveluohjaajan virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2716,50 €/kk (KVTES/04SOS050, vl 4C) ottaen huomioon 1.4.2021 alkaen tullut yleiskorotus. Toimiala on esittänyt viran kel-poisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen koulutus. Toimialajohtaja on lisäksi esittänyt, että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

Toimialan esityksessä on todettu, että vammaispalvelujen sosiaalityössä ja palveluohjauksessa on ollut todettavissa jo parin vuoden ajan asiakastyöstä johtuvaa psykososiaalisen kuormituksen kasvua. Etenkin ikäihmisten ja neuropsykiatristen asiakkaiden hakemusten määrä on lisääntynyt huomattavasti eri palveluissa, mm. henkilökohtaisessa avussa ja palveluasumisessa. Vammais- ja kehitysvammapalvelut kuuluvat kunnan erityisen järjestämisvelvollisuuden piiriin.

Esityksessä on todettu, että viran perustaminen sisältyy vuoden 2021 henkilöstösuunnitelmaan ja talousarvioon. Esitys ei lisää työvoiman määrää, koska tehtävää on hoidettu tilapäisellä palkkaamisluvalla vak.nro 923082.

Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua palveluohjaajan viran tarpeen osalta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Toimialan tulee ottaa huomioon sille asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehi-tyksessä. Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut


Liitteet:

Kh § 186
Liite 1:Esitys viran perustamisesta