Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus17812.04.20212

3579-2020 (09 06 00, 02 06 01)

Kaupunginhallituksen 30.3.2020 § 135 hyväksymään Turkupakettiin sisältyvän maksuehdon väliaikainen muuttaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 178

Maksuliikepäällikkö Riikka Kilpi ja kaupunginlakimies Petra Einiö 8.4.2021:

Kaupunginhallitus päätti 30.3.2020 § 135 Turkupaketin käyttöönotosta helpottamaan elinkeinoelämän ja kolmannen sektorin toimintaedellytyksiä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Osana Turkupakettia kaupunginhallitus päätti kaupungin myyntilaskujen maksuehdon väliaikaisesta muutoksesta siten, että käytössä on kaikissa laskuissa 30 päivän maksuehto 14 päivän sijaan.

Aura-hankkeessa valmistellaan uuden SAP S/4 Hana-järjestelmän käyttöönottoa 1.6.2021. Käyttöönoton yhteydessä pidetään myyntilaskutuksessa laskutuskatko, jotta pystytään viimeistelemään uuden järjestelmän vaatimat parametroinnit, siirtämään konversioaineistot nykyjärjestelmästä ja varmistetaan useiden esijärjestelmien vaatimat muutokset. Suunnitellun laskutuskatkon ajankohta on 14.5. - 1.6.2021.

Laskutuskatkoa ennen ajalle 1.-13.5.2021 on tarpeen siirtyä 14 päivän maksuehtoon, jotta uuden SAP S/4 Hana-järjestelmän käyttöönoton yhteydessä Turulle syntyvä manuaalinen työ voidaan minimoida. Ilman maksuehdon muutosta reskontraan jää avoimeksi merkittävä määrä laskuja, jotka konvertoidaan uuteen järjestelmään, ja näihin tulevat suoritukset joudutaan kohdistamaan manuaalisesti. Laskutuskatkon pidentämistä ei voida pitää kuntalaisen tai yritysten edunmukaisena vaihtoehtona, koska se aiheuttaisi laskujen kasaantumisen laskutuskatkon jälkeiselle ajalle. Esimerkiksi usean kuukauden päivähoito- ja vuokralaskut erääntyisivät saman aikaisesti.

Jotta Aura-hankkeen käyttöönotto ja tietojen migrointi uuteen järjestelmään turvataan, kaupunginhallitukselle esitetään maksuehdon palauttamista lyhytaikaisesti voimassaolevien saamisten laskutus- ja perimisohjeiden mukaisiksi (kaupunginjohtajan päätös 2.1.2018 § 1).

Eräpäivän siirtoon ja maksusopimusten laadintaan tehty päätös osana Turkupakettia pidetään ennallaan. Tämä takaa pidemmän maksuajan niille, joilla ei ole mahdollista maksaa laskuja kaupungin normaalin maksuajan puitteissa. Järjestelyllä turvataan tällöin myös se, ettei pienituloisille ja mahdollisesti koronan johdosta tilapäisesti alentuneen maksukyvyn omaaville henkilöille, kotitalouksille ja yrityksille synny viivästysseuraamuksia.

Esitetään, että

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, lakipalvelut
tpvKonsernihallinto, talous