Sponsorointisopimus

 

Sopimuksen osapuolet:   XX

   Y-tunnus

- tästä eteenpäin "Yritys"

Yhteyshenkilö: XX

      Turun kaupunki

      PL 355

      20101 Turku

      Y-tunnus 0204819-8

 

- tästä eteenpäin "Kaupunki"

Yhteyshenkilö:
Projektitoimiston päällikkö Matti Mäkelä

(email matti.makela@turku.fi, puh. 044 907 3166)

1.Sopimuksen kohde

 

Turun kaupungin ja Bayer Nordic SE:n järjestämä, Lounais-Suomen alueen toisen asteen opiskelijoille suunnattu Beyond 2030 Challenge -tiede- ja teknologiakilpailu. Kilpailun avaustilaisuus pidetään 19.8.2021, ja sen voittajat julistetaan huhtikuussa 2022 pidettävässä lopputilaisuudessa. Kilpailun budjetti on 70 000 €. Tarkemmat tiedot sponsoroinnin kohteesta ovat liitteenä 1.

 

2.Yrityksen velvollisuudet

 

2.1Yritys osallistuu Beyond 2030 Challenge -tiede- ja teknologiakilpailun järjestämiseen maksamalla Kaupungille 5 000 euroa.

 

2.2Yritys ei suorita muita maksuja tai korvauksia Kaupungille.

 

2.3Yritys suorittaa maksun asianmukaista laskua vastaan Kaupungin tilille:

Tilinumero (IBAN)   FI57 5710 0420 2672 54
SWIFT
koodi      OKOYFIHH
Viite      Beyond 2030 Challenge

Maksut suoritetaan soveltaen Kaupungin maksuehtoa.

Lasku tulee lähettää osoitteeseen XX

2.4Kohdan 2.1 summa on ilman arvonlisäveroa eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.

 

2.5Maksamattomalle pääomalle suoritetaan sen eräpäivästä lukien korkolain (633/1982) 4 a §:n mukaan määräytyvää viivästyskorkoa.

 

3.Kaupungin velvollisuudet

 

3.1Vastineena Yrityksen maksamalle rahoitukselle Kaupunki antaa Yritykselle mahdollisuuden Beyond 2030 Challenge -kilpailun sponsorina tuoda esiin yritystä ja/tai sen tuotteita tehokkaalla tavalla. Kaupungin velvoitteisiin kuuluu:

Yrityksen näkyvyys ja tunnistaminen Beyond 2030 Challenge -kilpailun sponsorina:

oYrityksen logo on näkyvissä kilpailun materiaaleissa. Logo sijoitetaan järjestävien tahojen (Turun kaupunki, Bayer) logojen alapuolelle samankokoisena järjestävien tahojen logon kanssa.

oYrityksen logo on näkyvissä kilpailun verkkosivulla, jossa on myös linkki Yrityksen verkkosivulle. Logo sijoitetaan järjestävien tahojen (Turun kaupunki, Bayer) logojen alapuolelle samankokoisena järjestävien tahojen logon kanssa.

Yrityksen edustajat (enintään 4) kutsutaan Beyond 2030 Challenge -kilpailun lopputilaisuuteen.

Yrityksellä on oikeus nimetä edustaja Beyond 2030 Challenge -kilpailun palkinnoista päättävään juryyn.

Kaupunki voi solmia muita samansisältöisiä sponsorointisopimuksia 30.9.2021 asti.

 

3.2Kaupunki huolehtii ja vastaa Beyond 2030 Challenge-kilpailun suunnittelusta, markkinoinnista ja sisällöstä sekä sen menoista ja tuloista.

 

3.3Kaupunki sitoutuu käyttämään tässä sopimuksessa tarkoitettua rahoitusta vain Beyond 2030 Challenge -kilpailun järjestämisestä ja kilpailun voittajien palkitsemisesta aiheutuviin kuluihin.

3.4Mikäli Beyond 2030 Challenge -kilpailua ei voida järjestää tai kilpailun kulut ovat pienemmät kuin vastaanotettu sponsorirahoitus, Kaupunki palauttaa käyttämättä jääneet varat Yritykselle sen maksaman sponsorirahoituksen suhteessa. Kummassakaan tässä kohdassa mainitussa tapauksessa Yrityksellä ei ole oikeutta esittää muita vaatimuksia kaupunkia kohtaan.

 

3.5Kaupunki laatii ja toimittaa Yritykselle taloudellisen selvityksen Sponsorirahoituksen käytöstä Beyond 2030 Challenge -kilpailun lopputilaisuuden jälkeen 31.5.2022 mennessä.

 

4.    Sopimuskausi

 

Sopimus astuu voimaan molempien osapuolten allekirjoitettua sen ja päättyy huhtikuussa 2022 Beyond 2030 Challenge -kilpailun lopputilaisuuden päätyttyä.

5.Vahingonkorvausvelvollisuus

Sopijapuolella on oikeus saada korvaus toisen Sopijapuolen sopimusrikkomuksesta aiheutuneista välittömistä vahingoista. Korvausvelvollisuuden rajoittuminen välillisiin vahinkoihin ei koske tilannetta, jossa Sopijapuoli on aiheuttanut vahingon tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella.

Sopijapuolet eivät vastaa sellaisesta vahingosta, joka aiheutuu Sopijapuolten suoritusten estymisestä, kun estymisen tai viivästymisen syynä on ylivoimainen este, kuten yleisen liikenteen pysähtyminen tai muu sopijapuolesta riippumaton ja tämän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella oleva tapahtuma.

 

6.Sopimuksen purkaminen

 

Sopijapuolilla on oikeus purkaa sopimus välittömästi seuraavissa tilanteissa:

 

Sopijapuoli on olennaisesti rikkonut sopimusvelvoitteitaan. Olennaisena sopimusrikkomuksena pidetään muun muassa sellaista toimintaa, joka on Tapahtuman arvojen tai tavoitteiden vastaista.

Jos on ilmeisen selvää, ettei Sopijapuoli tule korjaamaan sopimusrikkomustaan.

Mikäli sopimusrikkomus on korjattavissa, tulee sopijaosapuolen ensisijaisesti antaa kirjallinen huomautus sopimusrikkomukseen syyllistyneelle sopijaosapuolelle. Mikäli sopimusrikkomukseen syyllistynyt ei korjaa sopimusrikkomustaan kohtuullisessa ajassa huomautuksesta, on toisella sopijaosapuolella oikeus purkaa sopimus.

 

Sopimuksen purkaminen on tehtävä kirjallisesti.

 

7.Muut ehdot

 

7.1Kaupunki vakuuttaa, että tämä sopimus, sen täytäntöönpano tai tässä sopimuksessa tarkoitetun rahoituksen vastaanottaminen ei loukkaa Kaupunkia koskevia lakeja, määräyksiä tai sääntöjä.

 

7.2Sopimukseen ei liity mitään liiketoimintaa osapuolten välillä, eivätkä Kaupunki tai sen edustajat ole millään tavalla velvoitettuja määräämään, suosittelemaan tai ostamaan Yrityksen tuotteita.

 

7.3Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Sopimusta ja sen tulkintaa koskevat erimielisyydet, joita ei kyetä ratkaisemaan sovinnollisesti, käsitellään ensimmäisessä asteessa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

7.4Tämä sopimus on laadittu kahtena samansisältöisenä kappaleena, yksi kummallekin osapuolelle.

 

 

XX            Turun kaupunki

 

Paikka ja aika ……………………      Paikka ja aika ………………………...

 

 

 

 

……………………………………      ………………………………………..

 

XX           Minna Arve

Toimitusjohtaja         Kaupunginjohtaja

 

 

 

 

Liite 1   Tarkempi kuvaus sponsoroinnin kohteesta