Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö3201.04.2021 

12351-2016 (064, 021)

Pehmopaperit ja jätesäkit sopimuksen jatkaminen ajalle 1.4.-30.4.2021

 

Turun kaupunki, hankintapalvelut, hankinta-asiantuntija Samu Laaksonen 1.4.2021:

 

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkajohtaja on päätöksellään 16.5.2017 § 31 valinnut Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin käyttöön tulevien pehmopapereiden ja jätesäkkien hankinnan (diaari 12351-2016) 28.2.2019 päättyvälle sopimuskaudelle toimittajat seuraavasti: osakokonaisuuksiin 1 Pehmopaperit ja 2 Jätesäkit Papyrus Supplies Oy:n (nykyinen Velimark Oy), osakokonaisuuteen 3 Jätesäkit jätekuilussa käytettäväksi Hel-Pack Oy:n sekä osakokonaisuuteen 4 Veteen liukenevat jätesäkit Oy Vestek Ab:n.

 

Sopimusta on tarkoitus jatkaa ajalle 1.4.-30.4.2021, koska kilpailutuksen päätös tulee viivästymään jo aloitetussa hankintamenettelyssä, eikä uusia sopimuksia saada voimaan 1.4.2021. Tavaroiden saatavuus on tarpeen turvata siihen asti, kunnes kilpailutus saadaan päätökseen ja uudet sopimukset astuvat voimaan. Käynnissä oleva kilpailutuksen päätöksen tekeminen viivästyy osa-alueiden 2) jätesäkit ja 4) jätesäkit jätekuilussa käytettäväksi osalta. Viivästyminen johtuu tuotetestauksen uusimisesta kyseisillä osa-alueilla. Tuotetestauksen uusimisella varmistetaan kilpailutukseen osallistuvien tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu.

 

Kun otetaan huomioon, että hankintayksikön tulisi aikataulusyiden vuoksi kilpailuttaa toimittaja lyhyelle siirtymäjaksolle, ei kahden lähes päällekkäisen hankinnan järjestämistä voida pitää teknisesti ja taloudellisesti tarkoituksenmukaisena. Vanhaa sopimusta nykyisten toimittajien kanssa on siten tarpeen sopimusmuutoksella jatkaa uuden kilpailutuksen valmistumisen ajaksi. Sopimusmuutos voidaan tehdä julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 136 §:n 2 momentin 5 nojalla, koska kyseessä on vähäarvoinen sopimusmuutos, joka alittaa EU-kynnysarvon ja jonka arvo on pienempi kuin 10 prosenttia alkuperäisen hankintasopimuksen arvosta eikä muutos vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen.

 

Sopimuksen jatkamista koskevan sopimusmuutoksen tekemisen nykyisten toimittajien kanssa on katsottava noudattavan hankintalain 3 §:n mukaisia tasapuolisuuden ja syrjimättömyyden periaatteita ottaen huomioon, että jätesäkkejä ja jätesäkit jätekuilussa käytettäväksi tavaroita koskeva uuden kilpailutuksen perusteella solmittava hankintasopimus on tarkoitus saada voimaan mahdollisimman pian ja että sopimuksen jatkaminen koskee ainoastaan lyhyttä saatavuuden turvaamiseksi välttämätöntä ajanjaksoa.

 

Ehdotus

Ehdotan, että pehmopapereiden ja jätesäkkien sopimuksessa olevien osa-alueiden 2) jätesäkit ja 4) jätesäkit jätekuilussa käytettäväksi koskevia sopimuksia jatketaan 2) Velimark Oy:n ja 4) Hel-Pack Oy:n kanssa nykyisen sopimuksen mukaisin ehdoin ja hinnoin ajalle 1.4.-30.4.2021.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös

Päätän, että pehmopapereiden ja jätesäkkien sopimuksessa olevien osa-alueiden 2) jätesäkit ja 4) jätesäkit jätekuilussa käytettäväksi koskevia sopimuksia jatketaan 2) Velimark Oy:n ja 4) Hel-Pack Oy:n kanssa nykyisen sopimuksen mukaisin ehdoin ja hinnoin ajalle 1.4.-30.4.2021.

 

Hankintayksikköä sitova sopimusmuutos eivät synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimusliitteen allekirjoittamisella.

 

Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Samu Laaksonen p 040 482 8852

 

 

Jakelu

ao   Hel-Pack Oy

ao   Velimark Oy

tied   Kaupunginhallitus

tied   Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

tpv   Samu Laaksonen

 

Jakelu

aoHel-Pack Oy
tiedVarsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
aoVeliMark Oy
tiedKaupunginhallitus
tpvXXXXX