Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8901.03.20217

14667-2020 (01 01 00)

Vanhusten avopalvelujen päivätoiminnan vastaavan ohjaajan viran perustaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialalle perustetaan vanhusten avopalvelujen päivätoiminnan vastaavan ohjaajan virka.

Kh § 89

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 17.2.2021:

Hyvinvointitoimialan vs. talous- ja hallintojohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.3.2021 lukien vastaavan ohjaajan virka. Esitys sisältyy hyvinvointitoimialan vanhuspalvelujen vuoden 2021 henkilöstösuunnitelmaan ja viran perustaminen on huomioitu toimialan talousarviossa.

Uusi virka tarvitaan vanhusten avopalvelujen kuntouttavan päivätoiminnan yksikköön. Yksikön tehtävänä on tarjota eri asiakasryhmille päivätoimintaa. Yksikössä työskentelee 12 henkilöä esimiehen lisäksi.

Päivätoimintaa on johtanut aiemmin oman työnsä ohella Kotiinkuntoutumistoiminnan esimies, jonka pääasiallinen työ on vastata kotiutustiimin, kotiutuspuhelimen ja yöhoidon esimiestehtävistä.

Toimialan esityksen mukaan Kotiinkuntoutumistoiminnan esimiehen työtehtävien määrä on laajentunut liian suureksi mm. henkilöstömäärän kasvettua ja on jopa työsuojelullisten näkökulmienkin kannalta kestämätön.

Em. syystä on päivätoiminnan esimiehen tehtävään ollut 1.4.2019 lukien palkattuna tilapäinen esimies, joka on esimiestehtävänsä lisäksi hoitanut kuntoutusyhdyshenkilön tehtävää, jonka osuus työajan seurannan mukaan on noin 20 %.

Hyvinvointitoimialalla on ollut samanaikaisesti ratkaistava tukipalvelun peseytymispalvelun esimiestyön toteutus. Peseytymispalvelussa työskentelee 10 työntekijää, jotka huolehtivat ikäihmisten peseytymispalveluista silloin, kun asiakas tarvitsee runsaasti apua peseytymisessä, eikä hänen kotinsa anna mahdollisuutta peseytymiseen, esim. tilojen suhteen. Peseytymispalvelun esimiehenä on toiminut oman toimensa ohella palveluohjauksen palveluohjaaja.

Perustettavaksi esitetyn päivätoiminnan vastaavan ohjaajan viran hoitaja tulisi jatkossa toimimaan edellä todettujen kahden eri yksikön esimiehenä ja vastaa molempien yksiköiden johtamisesta ja valvoo ostopalveluna järjestetystä yksityisestä muistipäivätoiminnasta.

Tehtävässä käytetään julkista valtaa, joten siihen tarvitaan virka.

Toimialan esityksessä on kuvattu tarkemmin perustettavaksi esitetyn viran toiminnallista tarvetta ja työtehtäviä. Konsernihallinnon henkilöstöpalveluilla ei ole perusteita lausua viran tarpeen osalta toisin toimialan esityksen kanssa.

Viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan vuoden 2021 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida sille asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Konsernihallinnon henkilöstöpalveluilla ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Viran perustamislomake

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.3.2021 lukien vastaavan ohjaajan virka (KVTES/ 04SOS030, vl 2A), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.995,18 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito ja,

että virka voidaan täyttää ilman erillistä palkkaamislupaa julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut


Liitteet:

Kh § 89
Liite 1:Viran perustamislomake